A Bengals 20 millióért hosszabbított a linebackerével

A Cincinnati Bengals tegnap bejelentette, hogy négyéves, 20.05 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a harmadik profi szezonját kezdő linebackerével, Vontaze Burfict-el. A védő draftolatlan szabadügynökként csatlakozott a csapathoz 2012-ben és mára már a liga legjobb linebackerei közé nőtte ki magát.

Cseppet sem lehet rajta csodálkozni, hogy újonc szerződésének lejárta előtt magukhoz láncolták a védőt és esélyt sem hagytak rá, hogy jövő márciusban kikerülhessen a szabadügynökpiacra.

A tavalyi szezonban a Pro Bowl keretbe is bekerült outside linebacker új szerződése a következőképpen épül fel. 19 millió dolláros alapfizetést, 7 millió dollár aláírási bónuszt és Pro Bowl szerepléstől függő ösztönző záradékot/kiegészítést tartalmaz.

Burfict 6.9 millió dollárt azonnal meg fog kapni ami az aláírási bónusz és a kerettagsági bónuszból tevődik össze. Következő márciusban jogosulttá válik 2.15 millió dollár kerettagsági bónuszra így tavaszig 9.75 millió dollárt tehet zsebre a linebacker.

A 2012-es Draft előtti hónapokban még első körös ígéretnek számított Burfict de volt egy marihuána birtoklási ügye maj ezt követően nagyon rossz Combine-t produkált. A két eset hatására nagyon sokat romlott a megítélése és egyetlen csapat sem választotta ki a játékosbörze hét körének valamelyikében.

A Draft másnapján a Bengals ébredt leghamarabb és rögtön lecsapott a védőre. Burfict meg is hálálta a bizalmat, újonc évében 127 tacklet és 1 sacket szerzett. Második szezonjában még jobban teljesített, a tavalyi szezont 171 tacklel, 3 sackel, 1 interceptionnel és 1 kierőszakolt fumblelel zárta és beválasztották a Pro Bowl keretbe is.

(nfl.com, Fotó: nflrt.com, sportingnews.com)