A Detroit elleni mérkőzés kulcskérdései

Már csak egyet kell aludnunk hétfő "estig" és csapatunk is megkezdi a 2014-es szereplését. A Lions-hoz látogatunk, akiknél a tavalyi év végén már jártunk, akkor szoros csatában sikerült győzedelmeskedni. Most is hasonló esélyekről beszélhetünk (a Detroit győzelmére talán kicsivel nagyobb sansz van), de a mérleg bármelyik fél irányába elbillenhet. Lássuk melyek azok a tényezők, amelyek Giants győzelmet hozhatnak.

Megvédeni Manninget

Az egész szezon legaggasztóbb kérdése. Van egy top 10-es irányítónk, akit meg kell védeni. Az elmúlt években támadófalunk teljesítménye fokozatosan romlott, ami tavaly csúcsosodott ki és legfőképp ezen úszott el a teljes szezon. A Detroit védőfalában olyan játékosok vannak, mint Ndamukong Suh, Nick Fairley vagy épp Ziggy Ansah. Ősszel sikerült megvédeni Eli-t, ellenfelünk két sackig jutott. Vajon sikerül ez idén is? Vannak kétségeim.

Csapást mérni a Lions secondary-re

Finoman szólva sincsenek elit defensive backek ellenfeleinknél, így papíron sebezhető védelemmel állunk szembe. Rashean Mathis nem mai gyerek már, Darius Slay pedig egyelőre igen tapasztalatlan, nem véletlenül tesztelték a napokban Champ Bailey-t is (bár már vele is csak eggyel többen lennének). A James Ihedigbo-Glover Quinn safety páros egy fokkal jobb értéket képvisel, de nagyot csalódnék elkapóinkban ha az előszezonhoz hasonlóan csak ritkán tudnák magukat üresre játszani.

Megatron és társai

Bezony bezony, a detroiti elkapósor tovább erősödött. Érkezett évi 6 millióért a bajnok Seattle-től Golden Tate, aki Calvin Johnson mellett jó kis második számú elkapó lehet (persze kérdés megéri-e két ekkora fizetésű WR-t is a keretben tartani). Brandon Pettigrew teljesítménye ugyan némileg leromlott, de így is egy veszélyes tight endről beszélünk. Joseph Fauria 6'7"-es magasságát már újoncként is ki tudta használni, 7 TD elkapást mutatott be. Melléjük érkezett az idei draft 10-dik választásaként Eric Ebron, aki szintén elkapó TE-nek számít. A játékos akár hozzánk is kerülhetett volna az idei játékosbörzén. Vajon ha mi kerülünk előbb sorra, behúzzuk? Ugyan Reggie Bush futásait akár sikerülhet is hatástalanítani, de készüljünk fel, hogy a RB felé is repülni fog néhány átadás.

Tényleg olyan jó a futójátékunk?

Rashad Jennings a teljes előszezon egyik legnagyobb meglepetése lett és Andre Williams is megmutatta miért volt tavaly az NCAA legjobb running backje. A döcögő passzjáték miatt nagy szükség lesz a hatásos futójátékra, ezzel is távol tartva a pályától Megatronékat. Peyton Hillis a harmadik downoknál nyújthat segítséget, a rövid yardos szituációkat meg tudja oldani, ráadásul az elkapásokban és passzblokkolásban is hasznos.

JPP és az ígéretei

Nem egy alkalommal hallottuk defensive endünktől, hogy újra 2011-es formájában fog játszani, de az előszezonban ennek halvány szikráját sem láttuk. Komikus volt látni, ahogy a HoF mérkőzésen a hetedik körös újonc Seantrel Henderson egy az egyben levette játékosunkat a pályáról. Elég a dumából, Pierre-Paulnak vezetnie kell ezt a védelmet és olyan játékokat kell bemutatnia mint például a Dallas elleni blokkolt mezőnygól, vagy a tavalyi Packers elleni interception.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: bigblueview.com