A Rams 65.6 millió dollárért hosszabbított a védőjével

A St. Louis Rams a hétvégén bejelentette, hogy hosszú távra magához láncolta legjobb pass rusherét Robert Quinn-t. A defenisve end négyéves, 65.6 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. A szerződés 41.2 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Quinn újonc szerződéséből még két év hátra van így a hosszabbítással együtt 2019-ig a csapat játékosa lesz.

"Ez egy nagyon boldog nap a St. Louis Rams és Robert Quinn számára. Érkezése óta Robert a defenisve end poszt egyik legjobb játékosává nőtte ki magát." - nyilatkozta a Rams general managere Les Snead.

A 24 éves Quinn fiatal kora ellenére is az NFL egyik legdominánsabb pass rushere. A védő 19 sacket szerzett a tavalyi alapszakaszban amivel a liga legjobbja volt és a Pro Football Focus adata szerint 91 alkalommal helyezte nyomás alá az irányítót. Jó teljesítményének hála beválasztották a Pro Bowl és az All-Pro első keretébe is.

A 2011-es Draft 14. választottja a Rams front sevenjének kulcsjátékosa és a következő két hónapban bebizonyíthatja, hogy valóban rászolgált a szerződéshosszabbításra. Bokasérülést szenvedett régi harcostársa Chris Long és két hónapot ki kell majd hagynia így a következő mérkőzéseken még nagyobb szerep hárul majd Quinn-re.

(nfl.com, Fotó: blogs.thescore.com)