Beharangozó: Panthers - Steelers (3. hét)

A Panthers cornerback-je, Antoine Cason elismeri, hogy a 3-0-ás szezon kezdés nagy dolog lenne, és izgatott a lehetőségtől, hogy főműsoridőben léphet a közönség elé. 

"A 3-0-ás kezdés hatalmas lenne, de ez még nagyon a szezon elején van." 

A Panthers megpróbálja fenntartani a szezon eleji lendületét, amikor a Pittsburgh Steelers (1-1) látogat el a Bank of America Stadium-ba a Sunday Night Football mérkőzésre (magyar idő szerint hétfőn hajnalban 02:30, az NBC közvetíti). 

A Steelers főműsoridőben játszott a 2. héten is és 26-6-os vereséget szenvedett a Baltimore Ravens csapatától. A meccs múlt hét csütörtökön volt, így a Pittsburgh-nek egy kis extra ideje volt a felkészülésre. 

Itt van néhány dolog, amivel a Panthers készül a meccsre.

Tartani a nyomást: a Panthers pass rush - egyszer Greg Hardy-val, egyszer nélküle - már ott folytatja, ahol abbahagyta tavaly. Miután vezették a ligát 60 sack-el 2013-ban, a Panthers két hét után a negyedik hét sack-el. 
Hardy most az exempt listán, a Panthers tudja, hogy továbbra is el kell jutni az irányítóhoz. Azt is tudják, hogy a Steelers QB Ben Roethlisberger ellen ez nem elég. 

Roethlisberger híres a játék életben tartásáról a könyörtelen futással szemben, finom változásokkal és nyers erővel egyaránt. A Detroit irányítója, Matthew Stafford meghosszabbított néhány játékot a Panthers ellen a múlt héten, de ellentétben a Lions szezonnyitójával, Stafford ritkán volt képes sikeres play-re, köszönhetően a Carolina secondary erős játékának. 

Ezen a héten, ez a fajta csapatmunka passz szituációkban elengedhetetlen a sikerhez.

Bizonytalanságban tartani: Roethlisberger egyedülálló fizikai képessége csak egy része az egyenletnek.

"Lehet, hogy mindent látott - rengeteg magas szintű játékot látott ebben a bajnokságban - így nekünk biztosnak kell lennünk abban, hogy nem játszunk nyílt lapokkal." mondta Decoud.

Roethlisberger elbizonytalanítása most, a 11. szezonban nem könnyű. De ha a Panthers pass rush elég gyors lesz, akár egy másodperc alatt sikerülhet becsapni.

Gyors reagálás: Amikor Roethlisberger továbbítja a labdát, más típusú elkapókkal játszik, mint amilyenekkel a Panthers már találkozott az első két héten.

"Van egy csomó gyors elkapójuk, növelni tudják a területet," mondta a cornerback Melvin White. "Annak ellenére, hogy ők gyors srácok, mi a saját játékunkat játsszuk. Ez egy szép kihívás lesz, de készen állunk."

Antonio Brown az egyik legveszélyesebb elkapóvá vált az NFL-ben, és a másodéves Markus Wheaton is gyorsan fejlődik. Mindketten alacsonyak, 6 láb alattiak. A Tampa Bay két elkapója 6-5 vagy magasabb, a Detroit-i Calvin Johnson is 6-5. Ezen a héten, a Panthers meggyőződhet arról, hogy a sebesség nem öli meg.

A futójáték: A Steelers leghatékonyabb támadó játékosa eddig a running back Le'Veon Bell, aki az ötödik az NFL-ben 168 yard-al. 

Amikor a Panthers-nél lesz a labda, nekik is szükségük lesz a futójátékra a hatékonysághoz. 

A Carolina a 25. az NFL-ben 87,5 futott yard-al, de Pittsburgh kétszer ennyit enged egy meccsen - amivel 30. a listán. 

"Valószínűleg megvan a probléma, de biztos vagyok benne, megoldották," mondta a Panthers jobb oldali tackle-je, Nate Chandler. "Minden héten egy lehetőség számunkra, hogy tőkét kovácsoljunk valamiből, amit nem tettünk meg az előző héten. Nem számít, ki a csapat, mi mindig szeretnénk képesek lenni futtatni a labdát." 

Ha a Panthers, a backfield sérülések ellenére, hatékonyan futtatja a labdát, akkor az időt is kezelni tudják majd.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu