Beharangozó: Vikings - Jets (14. hét)

Preview Jets-Vikings_RegularSeason14_1Hamarosan egy olyan mérkőzés következik, ahol a győzelem elfogadható csak, jön a 10. Jets-Vikings összecsapás az NFL 14. játékhetén.

Mint már egy korábbi bejegyzésünkben említettük ez a liga második legkevesebbet játszott párharca, 1970 óta ez mindössze a 10. meccs a New York Jets és a Minnesota Vikings csapatai közt.

Ne feltétlenül kell egy pontgazdag mérkőzésre számítani, hiszen míg a Vikings átlagosan csak 19,4 pontot ér el egy meccsen, addig a Jets-nél ez a szám 15,8. Ez persze azt jelentené, hogy körülbelül 20:16 -ra nyernénk meg a meccset, de ugye ez csak statisztika. A pontszerzések aránya kicsit megoszlik, mert a Jets inkább az első félidőben tevékeny és pontjainak háromnegyed részét itt szerzik a szünet után egyszerűen soha nem tudnak felpörögni.

Nálunk egy úgy néz ki, hogy a második és a negyed negyedben az összpontszámaink felét szerezzük, de az első negyedben is megközelítjük ezt a számadatot. A leggyengébb teljesítményt a harmadik negyedben nyújtjuk, 13 meccsen ebben a negyedben csak 30 pontot értünk el.

A hazai oldalon Teddy Bridgewater, míg a vendég részen Geno Smith fogja irányítani saját csapatát. Teddy egyre jobb formába lendül, de valami még hiányzik, hogy igazán nagy játékokat mutasson be. Ebben lehet érintett a játékhívás, amit Turner az oldalvonalról vezényel hol jól, hol pedig teljesen érhetetlenül. Geno Smith ahhoz képest, hogy hogy áradoztak róla szerintem elég gyenge játékos. idén már 11 alkalommal adta el a labdát, bízzunk benne hogy a Vikings secondary akár több labdaszerzéssel is megajándékoz minket.

Nem erőssége a sok támadóyard szerzése egyik csapatnak sem, mindketten a liga legvégébe tartoznak ezen a téren. 

Sajnos futó poszton ma sem, sőt a szezon hátralévő részében nem számíthatunk McKinnon-ra, aki eddig a yardokat termelte nekünk futásból. Ezzel ismét Matt Asiata-ra és Joe Banyard-ra hárul a feladat, hogy futásokkal keserítse a Jets életét. Nem lesz könnyű, mivel ellenfelünk védelme a 3. legjobb a ligában, még 90 yardot sem érnek el átlagban ellenük. Asiata nyilvánvalóan megint az erőfutó, míg Banyard inkább a yardszerző futó lesz, ahogy azt idén már megszokhattuk.

Ezzel szemben a Jets futójátéka megint csak az elitbe tartozik, hiszen majd 150 yardos meccsenkénti átlagot tudnak összehozni. Ivory és Johnson hozhat még bajt ránk.

Elkapók terén a kezdő szerepbe előlépő Charles Johnson-tól és az egyre jobb formát mutató Greg Jenings-től várunk sokat. Patterson frusztráltnak érzi magát mert nem megy neki a játék és nem is kap elég labdát. Wright ha hozza eddigi játékát akkor nem lesz gond. TE poszton minden játékosunk rajta volt a sérültlistán, de mindhárman ott lesznek a meccsen. Rudolph, Ford és Ellison is a biztos kezű játékosokhoz sorolhatóak, velük nem lesz gond.

A másik oldalon nem kell nagy veszélyre számítani, hiába van ott Eric Decker és Percy Harvin is a mi passzvédelmünk ellen, nem biztos hogy erőltetni fogják Geno passzait. Harvin elvándorlása óta először játszik ismét Minneapolis városában, lehet hogy nem lesz meleg fogadtatása.

A védelmek terén összességében a Jets-é kicsit jobb, de mi csak nagyon kicsi vagyunk lemaradva. Ez a kis hátrány természetesen a futás elleni védekezésből adódik, hiszen míg ők a harmadik legjobbak ebben, mi csak a nem túl előkelő 24. helyen tanyázunk. Passzvédekezésben már jobbak vagyunk, meccsenként alig 220 yardot engedünk aktuális ellenfelünknek.

Kulcsfontosságú lesz, hogy mennyire tudja a Vikings támadófala megvédeni Bridgewater-t és, hogy ő mennyire tud összhangban lenni az elkapókkal. Nálunk talán a passzjáték fog dominálni, bár ez ellent mond a természet törvényeivel, míg a Jets a futásokra fogja helyezni a hangsúlyt.

Nem számíthatunk sok pontra, inkább a védelmek fognak dominálni. A hideg talán velünk lesz, plusz a második félidőben elvileg havazás is várható. Az esélyesebb csapat mi vagyunk élni kell ezzel a lehetőséggel. A találkozó magyar idő szerint ma 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com