A Falcons elküldte a legsikeresebb vezetőedzőjét

Az Atlanta Falcons tegnap bejelentette, hogy elküldte vezetőedzőjét Mike Smith-t. A csapat a csoportjuk gyengesége miatt idén végig versenyben volt a rájátszásért de a döntő mérkőzésen hazai pályán 34-3-ra lemosta Őket a Carolina Panthers csapata.

Smith a Falcons élén eltöltött hét éve alatt négy alkalommal bejutott a rájátszásba és 66-46-os mérleget ért el a vezetőedzői pályafutása alatt.

A Falcons a tavalyi alapszakaszt 4-12 mérleggel zárta és a szezon előtt Smith egy erősebb csapatot ígért de ezt a 6-10-es alapszakasz mérleggel nem sikerült megmutatnia, így távoznia kellett a franchise legeredményesebb vezetőedzőjének.

A Falcons egyelőre csak Smith-t küldte el és még a helyén van a csapat general managere Thomas Dimitroff de egyáltalán nem biztos, hogy sokáig a csapat alkalmazásában fog állni. Elkezdik majd kivizsgálni, hogy milyen okok vezettek a csapat visszaeséshez így pár napon belül Dimitroff is munkanélkülivé válhat.

A csapat az edző elküldését követően nem vesztegette az idejét és engedélyt kért a Denver Broncos offensive koordinátorának Adam Gase-nek és a Patriots offensive koordinátorának Josh McDaniels-nek az interjúztatására.

Kettejükön kívül a Seahawks defensive koordinátorát Dan Quinn-t, a Cardinals defensive koordinátorát Todd Bowles-t és a Lions defensive koordinátorát Teryl Austin-t emlegetik a legnagyobb esélyesek között.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com, cbssports.com)