Hogyan tovább 2. rész: Giants - Korai távozók

Elérkeztünk a második részhez, azon játékosaink kerülnek nagyító alá, akik túl sok pénzt visznek haza és valószínűleg a valóságban sem fognak jelenlegi szerződéseikkel 2015-ben játszani. Lássuk kikről is van szó.

Nem tudjuk még a fizetési sapka mértékét, csak saccolni tudunk, így 140 milliós értékkel fogok számolni. Az overthecap.com honlap szerint ebben az esetben csapatunknak 16,758,332 dollárnyi mozgástere van a cap alatt. Lássuk mennyit tudunk spórolni!

Mathias Kiwanuka

Cap hit: 7,45M $
Spórolható összeg: 4,825M $

Már egy ideje nem azt a játékot hozza amit várnánk tőle, 2013-ban a védelem egyik gyenge pontja volt. Ennek ellenére idén is megkapta a kezdő helyet és az előszezonban jól is játszott, később azonban visszaesett a játéka. Nehezíti helyzetét, hogy Robert Ayers egyértelműen jobb alternatívát biztosított nála és a két fiatal játékosunk, Damontre Moore és Kerry Wynn is szép dolgokat mutatott. Azt hiszem nem lehet tovább halogatni a döntést, meg kell köszönni Kiwanuka eddigi szolgálatait. Azt azért ne feledjük, hogy két Super Bowlt is nyert nekünk, valamint linebackerként és defensive endként is helytállt a ligában.

Döntés: cut
Spórolt összeg: 4,825M $

Jon Beason

Cap hit: 7,36M $
Spórolható összeg: 3,533M $

Megszerzésével végre lett egy jó linebackerünk, persze ez az állapot sajnos nem tartott sokáig, hiszen tavalyi jó játéka után tavasszal rögtön megsérült, amiből nem is tudott rendesen felépülni és kés alá kellett feküdnie. A futás ellen remekel és mentális képességei is értékessé teszi, pass coverage-ban azonban könnyű megégetni. Elmúlt már 30, ráadásul bármelyik pillanatban megsérülhet, így fájó, de nincs más választás, el kell küldeni.

Döntés: cut
Spórolt összeg: 3,533M $

J.D. Walton

Cap hit: 3,125M $
Spórolható összeg: 2,5M $

Megkérdőjelezhető volt a megszerzése, közel két évig nem lépett pályára. A kezdő center pozíció az övé lett, az újonc Weston RIchburgnek pedig guardként kellett helytállnia. Felemásan szerepelt Walton, voltak jó mérkőzései, de összességében nem számolhatunk vele klasszis játékosként. Emiatt borzasztóan sok lenne a több mint 3 milliós fizetése, ráadásul szívfájdalom nélkül ki lehetne vágni. Szolgálataira még szükség lehet, hiszen szignifikáns NFL tapasztalattal rendelkezik, ami egy-egy sérülés után még sokat érhet. Emiatt nem küldeném el, de egy 1 millió dolláros fizetéscsökkentést felajánlanék neki, amit nagy valószínűséggel el is fogadna.

Döntés: paycut
Spórolt összeg: 1M$ (új cap hit: 2,125M $)

Steve Weatherford

Cap hit: 3,075M $
Spórolható összeg: 1,325M $

Sérülten játszotta végig az évet, de így is helytállt. A special team egyik legjobbja, ráadásul pályán kívüli viselkedése is példaértékű. Egy éve kapott már egy fizetéscsökkentést, így nem lenne reális, ha kapna egy újabbat. Nem lenne eget rengető az összeg amit spórolnánk vele, így azt gondolom végigjátszhatja 2015-t jelenlegi kontraktusával.

Döntés: -

Cullen Jenkins

Cap hit: 2,916M $
Spórolható összeg: 2,25M $

Jó fogásnak bizonyult, hiszen produktívan szerepelt 2013-ban. Ezután kijött rajta a kor, nem tudta megismételni jó játékát, ráadásul egy sérülés is hátráltatta. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen szükség van a védőfal megújítására, de úgy gondolom Jenkins már nem lenne nagy segítség, inkább egy fiatalabb DT megszerzésében bíznék.

Döntés: cut
Spórolt összeg: 2,25M $

Jameel McClain

Cap hit: 2,65M $
Spórolható összeg: 2,35M $

Nagy segítséget jelentett a linebacker sornak, igaz ő sem tudta megváltani a világot. Erős oldali LB-ként kezdte az évet, majd Beason sérülése után ő lett a Mike. Meghálálta a bizalmat, a legtöbb szerelés az ő nevéhez fűződik, ráadásul karrierje során egyszer sem szorgoskodott össze ennyi tackle-t. Komoly munkát végez Kennard mentorálásában is, így mindenképp szükség lesz a jelenlétére. Igaz a jelenleginél kicsit kevesebb összegért.

Döntés: paycut
Spórolt összeg: 1M $ (új cap hit: 1,65M $)

David Wilson

Cap hit: 2,126M $
Spórolható összeg: 1,301M $

Nyaksérülése után vissza kellett vonulnia, így ő mindenképp a cut áldozata lesz.

Döntés: cut
Spórolt összeg: 1,301M $

Értékelés

Komoly pénzeket lehet spórolni ezekkel a manőverekkel, a sapka alatti helyet 29,723,187 dollárra lehet növelni. Ez már komoly összeg, azonban több kulcsjátékosunk megtartására is szükség lesz és egy-egy hasznos igazolás elfér majd a szabadügynök piacról is. A következő írások erről fognak szólni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: bleepingidiots.com