Amiről mindenki beszél: A Dez Bryant elkapás

Érdekes Főcsoport elődöntő fordulón vagyunk túl hiszen mindegyik nap után különböző trükkös, kérdéses dolgokkal foglalkozott az NFL-t szerető közönség. A Patriots - Ravens mérkőzést követően Edelman touchdown passzától és a trükkös offense felállástól volt hangos az internet míg tegnap a Dallas Cowboys elkapójának, Dez Bryant-nek az elkapásával illetve a sikertelen elkapásával foglalkozott mindenki.

A play után a bírók sikeres elkapást ítéltek de a challenge után visszavonták az ítéletüket. A szabály teljesen egyszerű mint látszik nem is olyan egyszerű az alkalmazása. A szabály kimondja, hogy az elkapónak a mozdulatsor végéig birtokolnia kell a labdát ami miatt be kell látni, hogy nem volt érvényes Bryant elkapása.

És most csak a földet érkezés:

Megvolt az elkapás, lent volt Bryant mindkét lába és a könyöke is de a probléma ezután következett. A labda földet ért majd amikor a hátára fordult egy pillanatra a levegőben volt a labda. A föld és a pillanatnyi labdavesztés miatt helyesen vissza kellett vonni az ítéletet.

Az ítélet bejelentése után szinte felrobbant az internet NFL-el foglalkozó része és rengetegen elmondták a véleményüket. Köztük voltak az NFL jelenlegi és korábbi játékosai, edzői és még ismert színészek is de a legfrappánsabban talán a Detroit Lions kommentálta az esetet. Ha már Calvin Johnson szabálynak hívják akkor Ők frappánsan a saját esetükre mutattak vissza.

(nfl.com, Fotó: ibtimes.com)