Chan Gailey a Jets támadókoordinátora

A New York Jets tegnap bejelentette, hogy a Buffalo Bills korábbi vezetőedzőjét Chan Gailey-t nevezte ki a csapat új offensive koordinátorának. Rex Ryan az utóbbi években képtelen volt olyan asszisztenst találni akinek sikerült volna megoldani a Jets támadóegységének problémáit. Majd kiderül, hogy az új vezetőedző Todd Bowles sikeresebb-e ezen a téren.

Nehéz feladat elé néz Gailey hiszen Bowles első vezetőedzői megbízását fogja megkezdeni az idei szezonban és mivel defense beállítottságú edzőről beszélünk így nagy felelősség fogja terhelni az offensive koordinátort. A jelenleg Gailey kinevezése más szempontból is meglepetést okozott hiszen komolyan elgondolkodott a visszavonuláson miután két éve elküldték Buffaloból.

"Egy speciális szituációnak kell előállnia ahhoz, hogy visszatérjek. Soha ne mond, hogy soha de úgy gondolom, hogy befejeztem." nyilatkozta Gailey 2014 januárjában a The Buffalo News-nak.

Gailey eddigi pályafutása alatt a Bills mellett két évig a Dallas Cowboys vezetőedzői posztját is betöltötte. A Cowboys-al 18-14-es alapszakaszmérleget ért el, mindkét évében bejutott a rájátszásba de mindkét alkalommal búcsúzniuk kellett a Wild Card körben. A Bills-el 16-32-es mérleggel zárt és ott nem tudta elérni a playoff részvételt. Vezetőedzőként 34-46-os mérleggel rendelkezik.

Az edző vezetőedzői pályafutása nem volt maradéktalanul sikeres de offensive koordinátorként jó egységet irányított a Kansas City Chiefs és a Pittsburgh Steelers csapatánál is. Egy egészen jól futó támadóegységet hozott össze a két helyen de tény, hogy igazán jó irányító sehol sem állt a rendelkezésére. Na ez itt sem lesz másként.

(nfl.com, Fotó: kickoffcoverage.com)