A Jaguars a Raiders korábbi offensive koordinátorát szerződtette

A Jacksonville Jaguars tegnap bejelentette, hogy az Oakland Raiders korábbi offensive koordinátorát, Greg Olson-t nevezte ki a csapat vezetőedzőjének. Olson így visszatért korábbi csapatához hiszen 2012-ben Mike Mularkey vezetőedző asszisztense volt és emellett az irányítóedzői feladatokat is betöltötte.

Olson az utóbbi két évben Dennis Allen-el és Tony Sparano-val dolgozott együtt Oaklandben. A Raiders az új vezetőedző, Jack Del Rio kinevezésekor szerződést bontott vele és a helyére Bill Musgrave-et szerződtette.

A tavalyi munkásságát szinte csak kritikával lehet illetni ugyanis a Raiders támadóegysége a négy fő statisztikai mutató közül egyedül csak a passzolt yardokat tekintve nem tartozott a liga utolsó két csapata közé. Az egyetlen pozitívumot a Derek Carr-al végzett munkája jelenti és nagy valószínűség szerint emiatt vitték vissza Jacksonville-be.

A Raiders-hez hasonlóan a Jaguars is újonc irányítóval szerepelt a tavalyi szezonban de a két irányító bemutatkozása között hatalmas különbség volt. Carr második körösként jól, sőt mi több nagyon biztatóan teljesített míg a Draft harmadik pickje, Blake Bortles tulajdonképpen megbukott az újonc évében.

A Jaguars tulajdonképpen a Raiders párja volt a statisztikai mutatók tekintetében, a támadóegységük szintén három mutatóban végzett az utolsó két hely valamelyikén. Egyedül a futójátékot tekintve voltak a 21.-ek. Olson-nak így nem csak Bortles játékát, hanem az egész támadóegységet fel kell javítania a következő szezonban.

(nfl.com, Fotó: bigcatcountry.com)