A Super Bowl után irány a börtön

Az egész hét fő beszédtémáját a New England Patriots labdabotránya szolgáltatta ami teljesen háttérbe szorította a Főcsoportdöntők másik mérkőzését. A Seahawks - Packers mérkőzés ráadásul egy szenzációs véghajrát hozott és a héten kiderült, hogy a döntőbe került csapatnak is megvan a saját labdás sztorija.

Russell Wilson Jermaine Kearse felé menő átadásaiból 4 interceptiont dobott de a mérkőzés végén az elkapó nyerőembernek bizonyult. A 35 yardos elkapását követően minden frusztráltságát kiadva a labdát kidobta a közönség közé de hamar megbánta és vissza szerette volna szerzni a meccslabdát.

A labdát egy Scott Shelton nevű férfi kapta el. A két gyermekes munkanélküli férfinak nemsokára börtönbe kell vonulni illegális fegyvertartásért de nem akarta pénzzé tenni a labdát. Egy gyűjtő állítólag 25 ezer dollárt ajánlott fel a labdáért de Shelton végül ingyen visszajuttatta Kearse-nek.

Szokás szerint az NFL is kivizsgálta az ügyet ugyanis nem szabad kidobni a labdát a közönség soraiba. A labda eltalálhat valakit, a labdát megszerezni igyekvő szurkolók összeütközhetnek illetve összeverekedhetnek így csak az első sorban ülő szurkolóknak lehet kinyújtani a labdákat. Kearse-t az esetért 5.500 dollárra büntették.

A csekkel együtt Kearse visszakapta a meccslabdát is és mivel a szurkoló nem fogadott el pénzt egy aláírt mezt küldött neki. Shelton annyit kért az elkapótól, hogy nyerjék meg a Super Bowl-t mert a döntő másnapján kezdi meg a 26 hónapos börtönbüntetését.

(bleacherreport.com, Fotó: theblaze.com, bleacherreport.com)