Egyéves eltiltásra számíthat Josh Gordon

Vasárnap este kiderült, hogy ismét komoly bajba került a Cleveland Browns elkapója Josh Gordon. Az alkohol és drogproblémák miatt már korábban is bajba keveredett wide receiver megsértette a liga szabályzatát mert az NFL leszoktató programja alatt alkoholt fogyasztott. Az esetért automatikus egyéves eltiltás jár. Gordon fellebbezhet az eltiltás ellen de esélye sincs rá, hogy sikerrel járjon.

Az eltiltás garantálható és így Gordon-nak eltiltás miatt az első 64 profi alapszakasz mérkőzéséből 29-et ki kell hagynia. Az elkapónak a következő szezon után lejár az újonc szerződése és múltját ismerve komolyan megkérdőjeleződött a jövője.

2013 nyarán tiltott szer miatt két mérkőzéses eltiltást kapott. Visszatérése után az 1.646 elkapott yardjával az alapszakasz legeredményesebb elkapója volt pedig csak 14 mérkőzésen tudott pályára lépni. A jó szezon után nagy reményekkel vághatott neki a tavalyi évnek.

A jó szezon reménye már a kezdés előtt szertefoszlott. A tavalyi Draft idején másodjára is pozitív drogtesztet produkált és nyáron megkapta az egyéves eltiltását amelyen végül finomítottak. Ja és az eltiltás bejelentése előtt ittas vezetésen kapták így az alkohol bekerült azon tételek közé amire bármikor letesztelhetik.

Tavaly végül 5 mérkőzésen pályára léphetett, 24 elkapással, 303 elkapott yarddal és 0 touchdownal fejezte be a szezont. 10 mérkőzésről a liga, az utolsó alapszakasz mérkőzésről pedig saját csapata tiltotta el a tavalyi szezonban.

Gordon még érvényes szerződéssel rendelkezik a következő szezonra de újonc szerződés és kiegészítő Draft-os játékosként nem magas az összeg. Elküldés és trade esetén is 564.115 dollár halott összeg keletkezik és 1.118.406 dollár szabadul fel a fizetési sapkában. A Browns minek fizetné ha nem tudja pályára küldeni és 1.1 millió megtakaríthatnának. A csapat szempontjából a leglogikusabb lépés, hogy a közeljövőben megszabadul az elkapótól.

(nfl.com, Fotó: cleveland.com)