Wilson futásai komoly veszélyt jelentenek

Russell Wilson sokoldalúsága komoly fenyegetést jelent a New England Patriots számára és akár még sorsdöntő is lehet a vasárnapi döntő végkimenetele szempontjából. A Patriots helyzetét tovább nehezíti, hogy a szezon során nem láthattak ennyire jól futó irányítót és roppant nehéz felkészülni a hasonló irányítókra.

Wilson a 2014-es szezonban 118 futásból 849 futott yardot és 6 futott touchdownt szerzett. Csak 15 running back volt aki több futott yardot szerzett az alapszakaszban. A hasonló stílusú irányító ellen roppant nehéz védekezni mert ilyenkor nem elég ha a védelem lefogja az elkapókat és lezárja a passzsávokat mert üres területet hagyva azonnal meg tudnak indulni az irányítók.

A Super Bowl-on ritkán látni olyat, hogy egy irányító főként lában szerzi a yardokat de az idei playoffban már eddig is annyi érdekességet láttunk, hogy semmit sem lehet előre kizárni. Még a végén Wilson az idei Super Bowl-t több futott mint passzolt yarddal fogja zárni (mondjuk erre azért nincs reális esély).

(profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: )