Panthers‬ díjazottak 2014 - Defense

Az év játékosa: a linebacker Luke Kuechly

Kuechly figyelemre méltó karrierje folytatódott 2014-ben, amikor vezette a ligát a tackle-k számát tekintve, a második alkalommal három szezon alatt. Kuechly 473 tackle-t szerzett 2012 óta - 44-el többet, mint bárki más a ligában.

De a tackle-k száma csak a történet egyik része. Kuechly nagyobb fenyegetést jelent, mint pass rusher, már három sack-nél jár, és javult a passz lefedettsége, első volt a csapatban 12 levédekezett passzal. Miután a szezont egy kierőszakolt fumble-el kezdte a Tampa Bay ellen, a franchise kilenc év után megszerzett első rájátszás győzelme során, az Arizona ellen szerzett egy interceptiont és levédekezett egy passzt, amiből egy másik interception lett.

A szezon utolsó hat hetében senki sem játszott jobban a védekező oldalon, mint Kuechly.

Különdíjas: a defensive end Charles Johnson, a linebacker Thomas Davis

Bár senki sem játszott jobban, mint Kuechly, Johnson az egyike azon keveseknek, akik szintén jól játszottak. Az utolsó hét alapszakasz meccsből hat meccsen szerzett sack-et és a Cardinals ellen a rájátszásban mindjárt kettőt is. Johnson állandóan ott volt az offensive backfield-ben és megmutatta magát, mint egy hangos vezető.

Davis egyenletes volt az egész szezonban, ismét összeállt Kuechly-vel, létrehozva egy dinamikus duó. 2009-től 2011-ig csak 2 meccsen játszott, mert háromszor is térdízületi sérülést szenvedett, de azóta Davis kettő meccset kivéve mind a 48 mérkőzésen pályára lépett és legalább 100 tackle-t szerzett három egymást követő szezonban.

Az év újonca: a cornerback Bene Benwikere

A Panthers az ötödik fordulóban egy trade során szerezte meg a 2014-es NFL Draft-on Benwikere-t, és a San Jose State játékosa nem okozott csalódást, annak ellenére, hogy hiányzott hat mérkőzésről egy boka sérülés miatt.

Benwikere nickel corner poszton játszott az év első öt mérkőzésén, mielőtt lesérült. Amikor visszatért, a tartalék szerepét töltötte be, de hamar kiderült, hogy tud boldogulni az outside corner poszton. Egy meccs után kezdő lett és az is maradt az alapszakasz utolsó négy meccsére és a rájátszásra.

Csak egy interception-t szerzett, de a negyedik helyen végzett a csapatban 10 meccsen szerzett hét levédekezett passzával.

Különdíjas: a safety Roman Harper

Az első Panthers szezonjában, miután az első nyolc NFL szezonját a New Orleans Saints-ben töltötte, Harper volt a ragasztó a fiatal Carolina seconary-jében. Segített az újonc Benwikere-nek és Tre Boston-nak megtalálni a helyét, és az ő vezetése segített a cornerback Josh Norman-nek is.

Mindeközben Harper a Panthers csapatában négy interception-t is szerzett (karrier csúcs) - kettővel többet, mint bárki más.

Meg nem énekelt hős: a defensive tackle Kawann Short

Miután szilárd, olykor látványos másodhegedűse volt a defensive tackle Star Lotulelei-nek 2013-ban, Short 2014-ben megszilárdította a helyét. Csatlakozott Lotulelei mellé a kezdő felállásba a szezon felénél, és soha nem maradt ki ezután, a Panthers négy fős defensive tackle-rotációjának legjobbja volt 39 tackle-el és 3,5 sack-el.

A veterán Dwan Edwards 2014-ben egy tackle-t és másfél sack-et szerzett tartalékként.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu