Aaron Rodgers az MVP

Az idei évben a Green Bay Packers irányítója Aaron Rodgers lett az MVP, vagyis a szezon Legértékesebb játékosa. Rodgers volt a díj egyik legnagyobb esélyese, a várakozásoknak megfelelően a Houston Texans defensive endjével J.J. Watt-al volt versenyben. Valahol azonban biztosra lehetett venni Rodgers győzelmét mert az MVP szavazáson kimondatlanul is a támadókat szokták díjazni.

Sokan szurkoltak Watt-nak, hogy idén újra védőjátékos kapja meg az MVP címet de Rodgers megválasztásával is jó helyre került a díj. 4.381 passzolt yard, 38 passzolt touchdownt, 5 interceptiont szerzett és 112.2-es irányítómutató-val zárt. 2011 után másodjára választották meg az Év legértékesebb játékosának.

1957 óta választják meg az Év legértékesebb játékosát és eddig csak három olyan év volt amikor nem irányító vagy running back futott be a végén. 37-szer irányító, 18-szor running back és 1 alkalommal defensive tackle, linebacker és kicker kapta meg a díjat. 1971 Alan Page Minnesota Vikings defensive tackle; 1982 Mark Moseley Washington Redskins kicker; 1986 Lawrence Taylor New York Giants linebacker.

MVP szavazás
JátékosPosztSzavazatok
Aaron Rodgers, Green Bay Packers QB 31
J.J. Watt, Houston Texans DE 13
Tony Romo, Dallas Cowboys QB 2
DeMarco Murray, Dallas Cowboys RB 2
Tom Brady, New England Patriots QB 1
Bobby Wagner, Seattle Seahawks LB 1

 

(nfl.com, Fotó: packers.com)