Reakciók a Seahawks gólvonalas playhívására

Az idei Super Bowl utolsó perceiben történtek több beszédtémával szolgáltattak mint szinte az egész mérkőzés. A lavina Jermaine Kearse szenzációs, hihetetlen, lehetetlen (lehetne fokozni) elkapásával kezdődött majd folytatódott Russel Wilson interceptionjével és véget ért a tömegverekedéssel.

A három esemény közül az interception bírt (leginkább) sorsdöntő jelentőséggel. 2&1, 1 yard, megnyerhető a Super Bowl így jöhet Marshawn Lynch. De nem ez történt. Valami érthetetlen okból kifolyólag a Seahawks passzjátékot hívott és az újonc Malcolm Butler interceptionjével bajnok lett a Patriots.

Az internet azonnal felrobbant a playt követően illetve az azóta eltelt időben sok volt és jelenlegi játékos is megszólalt az esettel kapcsolatban. A hozzászólások többsége azonban nem Wilson passzát hanem magát a playhívást minősítik és véleményem szerint ezzel az egy döntéssel romba döntötték az egész évüket.

Emmitt Smith volt talán a legkeményebb, a Dallas Cowboys korábbi runing backje szerint ez volt az egész futballtörténelem legrosszabb playhívása.

A Cowboys korábbi cornerbackje Deion Sanders a Super Bowl-ok történetének legrosszabb playhívásának minősítette az esetet és ha létezne ilyen díj akkor azon nyomban átadta volna Wilson-nak a döntők legrosszabb passzának járó díjat.

Az elkapó Dez Bryant már finomabb volt, szerinte működött volna a play ha Cris Matthews lett volna ott Ricardo Lockette helyett.

Legyen teljes a sor és maradjunk a Cowboysnál. Korábbi elkapójuk Terrell Owens sem hitt a szemének, ebben a szituációban BEASTMODE! Továbbá megjegyezte, hogy Pete Carroll-t egész hátralevő pályafutása során kísérteni fogja a play.

A szakértő Bucky Brooks a szakmánál maradt. A liga legjobban futó csapat úgy döntött, hogy passzolni fog 2&1-nél az 1 yardos vonalon. Teljesen összezavarodott az események láttán.

Azt kellene ismerni (cenzúrázatlanul), hogy ebben a pillanatban mire gondolt Sherman

A Jets védőfalembere Sheldon Richardson: Van egy running backed akinek neve Beastmode, shotgun formációnál ott van a backfielden és te 1 yardról passzolsz. A mérkőzés igazi MVP-je a Seahawks OC-je.

A Seahawks korábbi elkapója Sidney Rice: 2&1 az 1 yardos vonalon. 1 időkérés és BEASTMODE a backfielden. Akkor se passzoltam volna ha Jerry Rice áll ott.

A Rams defensive endje Chris Long annyira megdöbbent, hogy csak kérdezni tudott: Miért nem futtatjuk a labdát? Miért nem kért időt a Patriots? Minek játsszuk egyáltalán ezt a játékot?

A Buccaneers defensive tackleje Gerald McCoy: Marshawn Lynch, Marshawn Lynch Marshawn Lynch, Marshawn Lynch!! Minek van ott Beastmode ha nem használod fél yardról? Rossz hívás.

És végül ismét Prime Time, azaz Deion Sanders: Hogy tudsz ilyen hülye lenni? Beastmode a pályán és passzolsz? Most szórakozol? Fizesd meg Lynch-et, hogy maradjon és takarítsd fel ezt a rendetlenséget.

Prime Time hatalmas figura és az NFL Hungary teljesen egyetért vele. Szerintetek Wilson-ban volt a hiba vagy az egész playhívásban?

(nfl.com, Fotó: heavy.com, brobible.com)