Visszavonulhat a liga legeredményesebb aktív running backje

11 szezon után eljöhet Steven Jackson karrierjének a vége. A hírek szerint az Atlanta Falcons a futó elbocsátására készül mert a csapatváltása óta nagyon visszaesett a teljesítménye.

Jackson júliusban betölti a 32. életévét ami elég soknak számít a running backek között és így elképzelhető, hogy az elküldése után mert nem fog többet pályára lépni az NFL-ben.

A Falcons kerete tele van tehetséges fiatal játékosokkal mint Jacquizz Rodgers, Devonta Freeman és Antone Smith így könnyedén lemondhatnak Jacksonról.

A Falcons jelenlegi running backje pályafutása első 9 évében a St. Louis Rams játékosa volt és csak az újonc szezonjában nem tudta átlépni az 1.000 futott yardot. Borzasztóan kiugró éve nem volt de nagyon stabilan termelte a yardokat a Kosok játékosaként.

Jackson a Rams játékosaként 4.23 yardot átlagolt futásonként de Atlantában az átlaga csak 3.5 és 3.7 yard volt az utóbbi két évben.

2013-ban hároméves, 12 millió dolláros szerződést kötött a Falcons amely értelmében 4.9 millió dollárt foglal el idén a fizetési sapkából. Elküldésével 3.75 millió dollár szabadulhat fel amit az edzői stáb kicserélése után a csapat újjáformálásához (nem újraépítés mert nincs olyan rossz keretük mint azt az utolsó két év teljesítménye mutatja) fel tudnának használni.

(nfl.com, Fotó: fantasychief.com)