A Cardinals megegyezett Larry Fitzgerald-al

Az Arizona Cardinals general managere Steve Keim bejelentette, hogy sikerült megegyezésre jutniuk az elkapó Larry Fitzgerald szerződésének átstruktúrálása ügyében. Fitzgerald több mint 23 millió dollárt foglalt el az idei fizetési sapkából és ezen mindenképpen változtatnia kellett a Cardinals vezetőségének.

A hírek szerint az új szerződés két évet érint. Az elkapó a következő két évben 22 millió dollárt fog keresni ami a garantált összeget illeti de a legfontosabb a csapat számára, hogy a megegyezéssel 13 millió dollárt felszabadítottak az idei fizetési sapkából.

Az elkapó Draftolása óta a Cardinals játékosa, 11 szezon alatt 909 elkapásból 12.151 elkapott yardot és 89 elkapott touchdownt szerzett. Fitzgerald a franchise legeredményesebb elkapója és legnépszerűbb játékosa. Teljesítménye az utolsó három évben megkopott ugyan de a folyamatos irányítóproblémák mellet is viszonylag kiegyensúlyozottan teljesített.

Fitzgerald maradásával a Cardinals a liga egyik legjobb receiver sorával rendelkezik majd a tavalyi szezonban is. A 12. profi szezonját kezdő elkapó mellett ott lesz a három évvel ezelőtti elsőkörös Draft választott Michael Floyd és a kitűnő újonc szezont produkáló John Brown is. "Már csak" egy irányító kell a támadósor élére.

Sérülés miatt Carson Palmer és Drew Stanton számára ideje korán véget ért a tavalyi szezon míg Ryan Lindley meg sem tudta közelíteni két csapattársának teljesítményét. Palmer a hírek szerint az OTA programokra már teljesen fel fog épülni a keresztszalag szakadásából és idén is a Cardinals elsőszámú irányítójaként fogja megkezdeni a szezont.

(nfl.com, Fotó: ballerstatus.com)