Draft prospectek: Danny Shelton DT, Washington

Közeledik a combine, így egy újabb nagy reményű tehetséggel ismerkedhettek meg, aki valamelyik NFL csapat védőfalának kiválósága lehet a következő években. Ő nem más, mint Danny Shelton.

Seattle mellett született, Auburnben. Az Auburn Senior High School tanulójaként nemcsak fociban, hanem atlétikába és birkózásban is jeleskedett. Maradva sportágunknál, a Rivals.com 4 csillagos prospectnek és a 10-dik legjobb defensive tackle-nek rangsorolta. 2011 januárjában döntött úgy, hogy a University of Washington játékosa és tanulója szeretne lenni.

Freshmanként a 13 mérkőzésből egyszer kezdhetett és 11 szerelésig jutott. Az ezt követő két idényben végig kezdőként szerepelt, 45 tackle és 0,5 sack, majd 59 tackle és 2 sack volt a mérlege. Az igazi áttörés 2014-ben következett. Az Eastern Washington irányítóját négyszer is a földre tudta vinni, ami minden szinten kimagaslónak számít. Az évet végül 9 sackkel zárta.

Erősségei: olyan masszív felépítésű, mint egy italautomata és legalább annyira nehéz is odébb tenni. Alkatilag "széles" testalkatattal és vastag lábakkal rendelkezik, amelyek segítik a double team ellen is. Meglepően jól koordinálja mozgását és képes a line of scrimmage-en megbontani a falat. Három mezőnygólt is blokkolni tudott. Erőteljes bull rush-sal tudja visszanyomni a centert a zsebbe és jól válik le a blokkokról, ami után a labdás embert is szerelni tudja. Mindent belead, ha kell akkor az oldalvonalig üldözi ellenfeleit. Könnyen megtalálja a játékszert és rövidtávon gyorsan oda is ér. Pass rusherként is megállja a helyét, ráadásul az átadásokat le tudja ütni hogyha nem lát esélyt a sackre. Remek tapasztalattal rendelkezik, három évig volt kezdő. Nemcsak a pályán, de az iskolapadban is megállta a helyét, rendszeresen ott volt a legjobb tanulók között. All-Pac-12 és All-American jelöléssel is büszkélkedhet.

Gyengeségei: nem annyira jó pass rusher, mint azt a számai mutatják, a bull rush-ban nagyjából ki is merül a repertoárja. Spin és swim move-ot nem nagyon láttunk tőle. Fáradtság esetén túl magasan tartja vállait és a double team ki tudja kapcsolni a játékból. Jobban kell figyelnie a cut blokkokra. Tackle számai becsapósak lehetnek. Testtömegét le kell ellenőrizni.

Jelenleg top 10 tehetség, akit Leonard Williams mögött a második legjobb DT-nek tartanak az idei class-ból. Rettentő nagy testalkata van, kicsit aggodalomra is ad okot óriási tömege. Ami játékát igazán vonzóvá teszi, az képessége, amellyel a labdás embert kergetni tudja, akár 10-15 yardot is fut a running back után. Jellemére sem lehet panasz, tanulmányi eredményei is kiválóak. A legutóbbi draft megmutatta, hogy csapatunk újabban előnyben részesíti ezeket a játékosokat, de Shelton nemcsak emiatt, hanem nagy ereje és a bull rush miatt is a draft első napjának első felében találhat gazdára.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu