Jameis Winston és Marcus Mariota dobni fog a Combine-on

Az NFL Media szakértője Ian Rapoport ma bejelentette, hogy az idei Draft két legmagasabban rangsorolt irányítója, a Florida State-es Jameis Winston és az Oregon-os Marcus Mariota dobni fog az idei NFL Scouting Combine-on. Ez némileg meglepő hiszen a Top pickek az utóbbi időben igyekezték elkerülni, hogy be kelljen mutatni a passztudásukat a játékosmegfigyelő ideje alatt.

Az elitnek tartott irányítók számára nem volt erre szükség, hiszen ha rossz napot fognak ki akkor rengeteget ronthatnak volna a megítélésükön. A korábbi években az irányítók éppen ezért megvárták a campusuk Pro Dayét, hogy ismert környezetben azoknak az elkapóknak passzoljanak akikkel együtt dolgozva váltak Top jelölttekké.

A két irányító döntése éppen ezért egy kissé meglepő és a magyarázatot nagy valószínűség szerint a tavalyi Draft sorrendben találjuk meg. A Combine előtt Teddy Bridgewater számított a legjobb picknek és ezért nem is passzolt a Combine-on. Blake Bortles viszont vállalta a kihívást és az első kör harmadik helyén húzta ki a Jacksonville Jaguars míg Bridgewater az első kör utolsó helyén kelt el.

A jelenlegi állás azt mutatja, hogy egyikük a Draft 1/1-es játékosa lesz és a másik irányító legkésőbb a hatodik helyen el fog kelni. Jelenleg Winston tűnik a jobbnak de a szombati Combine mindent megváltoztathat. A Combine előtt kevesen gondolták volna, hogy Bridgewater tavaly hátracsúszik az első kör végéig vagy két éve Geno Smith átkerül a Draft második napjára.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com)