Amit a Scouting Combine során eddig megtudhattunk

Elkezdődött a Scouting Combine, és az előzetes találgatások ellenére kiderült, hogy az 1/1 két legnagyobb várományosa is részt vesz rajta. És az elmúlt évektől eltérően ezúttal ők is dobálni fognak a Combine-on.

Na persze nem így. Ebből kifolyólag, na meg azért is, mert az első számú draftcetli is náluk van. Jason Licht és Lovie Smith nagyon népszerűek a Scouting Combine ideje alatt, mármint a riporterek körében. A következőben a média munkatársai által leginkább felkapott témákból szemezgettem kicsit nektek.

Lovie Smith nem bánná ha Jamies Winston lenne a franchise arca

Természetesen mi másról is szólhatna a fáma, mintsem arról, hogy vajon mi jár Lovie Smith fejében, és hogy melyik srácra akar lecsapni a draft első körében. Korábban már felreppentek a hírek, hogy Smith bizony Winston-t preferálja. Sokunk bánatára, és sokunk örömére. Hisz a szurkolók továbbra is megosztottak a kérdés kapcsán. Smith ráadásul egy interjút is adott a tegnapi napon.

“Átment az iskola igazságszolgáltatási rendszerén. Tisztázódott. Átment a bírósági procedúrán, és tisztázódott. Felmentették. Mit akarnak még tőle?” – nyilvánult meg Lovie Smith Winston ügye kapcsán. Az irányító nemi erőszak vádjával szembesült, amiért ugyan nem ítélték el, azonban eddig ártatlanságát sem sikerült bizonyítania.

“Nézd meg a mostani ligát. Nézd meg a liga történelmét, van itt jó pár játékos akiket különböző dolgokkal vádoltak annak idején, és mégis játszanak most is. Vannak ügyek amikről beszélünk. És vannak amiket a mai napig fel sem hozunk. Arról beszélek, hogy egyenlőre azzal vádolják. Vannak srácok akiket vádolnak, és vannak akik valóban meg is tették ezeket a dolgokat. Úgy gondolom Jameis-t csak vádolják.”

Lovie Smith valóban egyre inkább úgy beszél Winstonról, mintha őt szeretné a csapat irányítójának látni. Ezen is továbbmenvén ezt már több helyen tényként kezelik. A szakértők között pedig nagy az egyetértés azzal kapcsolatban, hogy a pályán mutatott teljesítmény alapján Winston az idei draft lejobb irányítója. Azonban a játékos nemi erőszak vádjával kényszerül szembenézni, ez pedig messze a legjelentősebb kérdés jelenleg vele kapcsolatban. A szurkolók egyik csoportja szerint azonban lehetne ő a franchise arca. Ebbe a csoportba tartozik egyéb iránt a Glazer család is. Akik szintén elmondták, hogy szívesen látnák Winstont a Tampa Bay-ben, és maximálisan támogatni is fogják, amennyiben ezentúl távol marad a pályán kívüli baromságoktól. Egy másik csoport szerint azonban Winston nem való az öbölbe karakterproblémái miatt. De ha az edző, és a tulajdonosi kör is hozzá húz, akkor azt hiszem lassacskán nincs mit tenni.

Menni tovább előre Glennonnal

Ismét akadt azért mulatságos momentum is. A Combine népes riportertáborának ugyanis végig kellett hallgatnia ismét, hogy Mike Glennon a jövő Tampában. Na meg persze vele van a legnagyobb esélye a Buccaneers-nek, hogy mérkőzéseket nyerjen. (Tavaly még ugye McCownnal volt.) Lovie Smith legalább azzal megtisztelhetne minket, hogy a jelzőket változtatja az irányítók személye kapcsán. Smith elmondása szerint szeretne tovább haladni előre Mike Glennonnal, és azt akajra, hogy ő legyen a csapat kezdő irányítója. Az RTL klub saját gyártású sorozatai nem kapnak akkora hype-ot, mint amiben tegnap Glennon részesült. Ez meg is mosolyogtatta a média munkatársait, és persze mindenki tudja, hogy a jó öreg Lovie az irányító értékét próbálja felverni éppen.

És bár Jason Licht elmondta, hogy fel fogják használni az első számú pick-et. Azaz a csapatnak esze ágában sincs lejjebb cserélni. Azt azonban ő is hangoztatta, hogy Mike Glennon része a jövőnek Tampában.

Túlfizetett veteránok

Természetesen többünket foglalkoztat egy – két veterán sorsa a csapatnál. Akik esetleges elküldésével bőven képezne helyet a Buccaneers a költségvetési sapkában. A tegnapi napon pedig egy-két ilyen játékos személyével kapcsolatban is kaptunk utalásokat.

Egyrészről szintén megerősítették, hogy Logan Mankins a Bucs játékosa lesz jövőre is. Valamint nyomatékosan elmondták még egyszer, hogy Mankins itt nem a probléma része, hanem a megoldásé.

Ahogy szóba jött Vincent Jackson (WR) is, akinek a fizetése idén már 12 millióra rúg. Azonban Licht ezzel kapcsolatban is nyugalomra intett mindenkit. Hisz Jackson zsinórban immáron a harmadik itt töltött szezonjában érte el az 1000 yard fölötti számokat. És tény, hogy teljesítménye csökken, azzal azonban ők is tisztában vannak, hogy még így is jócskán átlagon felüli teljesítményt nyújt. Mike Evans pedig szinte még újonc a csapatban, ahogy a másik elkapó Louis Murphy is, akit szintén nem rég kínáltak meg egy szerződés hosszabbítással. Vincent Jacksonon kívül pedig el sem tudnak képzelni jobb mentort a két fiatal játékos számára. Így elmondásuk szerint idén még itt fog játszani a veterán elkapó.

Persze Licht hozzátette, hogy ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy idén a csapat távol marad a wide receiverektől a szabadügynök piacon. Sőt! Kifejezetten szándékukban áll slot receiverekre vadászni.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com