Mariota és Winston Combine jelentése

A Scouting Combine most már a végéhez közeledik, sorra kerültek a tegnapi napon az irányítók, így most már kaptunk egy kis képet arról, ami minden Bucs szurkoló fantáziáját piszkálja. Na nem werkfilm készült a jövő évi cheerleader naptárfotózásról… hanem láthattuk végre a jövő évi 1/1 két legnagyobb várományosának tudását is.

Mariota a combine érdemi részén elég jól teljesített, de ami a passzolási gyakorlatokat illeti Winston jócskán túlszárnyalta őt. Ahogy a riportereknél is:

“Ő talán a legokosabb játékos, akivel valaha interjút készítettem. Olyan jó football intelligenciával rendelkezik, mint amit még soha nem láttam. Soha.” – nyilatkozta Mike Freemannek, a Bleachter Report munkatárásnak, egy névtelen személyi ügyvezető, aki beszélt Winstonnal. Nem mellékesen Peyton Manninghez hasonlítván a játékost.

Winston számára, a hétvége során mutatott szemtől szemben interjúk, az NFL csapatok felé, rendkívül fontosak voltak. Hisz ha valakinek be kell bizonyítania, hogy számíthatnak rá, hát akkor neki nagyon be kell, korábbi problémás magatartása miatt. Ő pedig nagyon is nagy hangsúlyt fektetett erre a dologra, kiváltképp a Tampa Bay Buccaneers csapatával kapcsolatosan.

A combine során is hasonló dolgokat láthattunk mindkét irányítótól, mint amire igazság szerint számítottunk. Azzal azért tisztában voltunk, hogy mindkét srác oda tudja dobni szépen a labdát olyan elkapóknak, akiken éppen nem védekezik senki. Jameis Winston lábmunkája azonban egy kissé gyorsabb volt, következetesebb, és szebben állt bele a dobásokba. De alapvetően mindkét irányító jól szerepelt a QB drillek során.

Az viszont kiütközött, hogy Winston távolról sem olyan atletikus, mint Mariota. Winston ugyanis 4,97 másodperc alatt futotta le a 40 yardot, míg Mariota a leggyorsabb volt az irányítók között 4,52 másodperccel. Winston súlypontemelkedése 28,5 inch lett, míg Mariota 36 inch-re távolodott el a földtől. Ahogy a helyből távolugrásnál is rávert 18 inchet Winstonra. Ezek egyébként botrányosan nagy kondícióbeli különbségek, de igazság szerint QB poszton nem annyira mérvadó. Sokkal fontosabb a zsebben mutatott passz produkció, mint az atletikusság. És mondjuk ki az igazat, Winston jobb volt-e téren.

 Winston és Mariota 40 yardos futása egymásra vetítve. 

Marcus Mariota Combine jelentése:

0222_3_marcusmariota

Minősítés: A-

Összegzés: Mindenkinek magas elvárásai voltak felé, a fizikai felmérők kapcsán. Különösképpen a 40 yardos futás tekintetében. Neki pedig még ehhez képest is sikerült lenyűgöznie az edzőket és a megfigyelőket. A 4,52 másodperc a leggyorsabb idő, az összes irányító közül az idei combine-on. Az Auburn-ös Nick Marshall lett a második 0,2 másodperccel Mariota mögött. Aggodalomra adott okot vele kapcsolatban, hogy mit hoz ki a három, öt, és hét lépéses játékokból, under center felállás alatt. Hisz az egyetemen végig shotgun pozícióban játszott. De elég gyors lábai voltak, és a legtöbb dobása pontosra sikeredett.

Nyilatkozata: “Úgy érzem nem voltam elég jó. Azt hiszem kimaradt egy pár dobás. Maximalista vagyok, így mindig szeretnék teljesíteni minden dobást. Úgy érzem jól teljesítettünk ma. Jó kis csoport voltunk. Jól dobtunk ma, és nagyon szórakoztató volt az egész.”

Passz minősítés: B

40 yardos futás: 4,52 másodperc

Súlypontemelkedés: 36 inch

Távolugrás 121 inch 

Jameis Winston Combine jelentése:

0222_1_jameiswinston

Minősítés: A

Összegzés: Winston azon döntése, hogy adogatni fog a combine-on, bölcsnek bizonyult. Bár rövidnadrágban és pólóban dobálgatott, anélkül, hogy defensive back-kek vadásznának labdáira, egy elég egzakt kis játékot láthattunk tőle. Winston szinte minden passzát oda eresztette ahová azt valójában akarta. Amikor a labdát rövidebb idő alatt kell eldobnia, a megnyúlt baseballos mozgás néha visszatért, de öt és hét lépéses játékoknál kiváló a lábmunkája. Csütörtökön az orvosi vizsgálatok során azt mondták a vállában egy idegi sérülés található, ez azonban egyáltalán nem volt hatással a játékára. Winston 40 yardos futása mindösszesen a 10. helyre volt elég a combine-on résztvevő 13 irányító közül, de azt hiszem kijelenthetjük, hogy nem nagyon fog kelleni vasárnap esténként egyenes vonalban 40 yardot sprintelnie. A találkozói a vezetőedzőkkel, és az ügyvezető igazgatókkal nagyon is jóra sikerült. Az NFL elemzője, Steve Mariucci azt mondta róla, hogy a “legokosabb irányító, akivel valaha találkozott.”

Nyilatkozata: “Hiszek benne, hogy elértem amire szükségem van. Azért jöttem ide, hogy megpróbáljam magamat adni, amennyire csak lehetséges. De nem volt nehéz egyáltalán. Mint mondtam, én valóságos vagyok. Nem akartam semmilyen showműsort adni, vagy bármi ilyesmit. Engem senki nem tanított be erre. Vállalom a felelősséget mindenért, én egyszerűen csak magamat adtam.”

Passz minősítés: A

40 yardos futás: 4,97 másodperc

Súlypontemelkedés: 28,5 inch

Távolugrás 103 inch 

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com