Kevin White az évfolyam legjobb elkapója

A Scouting Combine-on mutatott teljeséményével eldőlt, hogy a West Virginia wide receivere Kevin White az idei évfolyam legjobb elkapója. A szakértők minden évben alaposan kielemzik az egész mezőnyt és minden évben felállítanak egy posztonkénti rangsort. A beszámolók szerint a Combine után eldőlt, hogy az idei szezonban White számít a legígéretesebb elkapónak.

White 4.35 másodperc alatt futotta le a 40 yardot és 36.5 inch-es volt a súlypontemelkedése. A futás után a Mike Mayock Draftguru egyszerűen csak szörnyetegnek nevezte a fiatal elkapót. Emellett az is sokat elárul White képességeiről, hogy az Atlanta Falcons elkapójához Julio Jones-hoz hasonlítják.

Az elkapósor idén is erős, hiszen White mellett elsőkörös prospect az Alabama-s Amari Cooper, a Louisville-es DeVante Parker, a Michigan-es Devon Funchess, a Central Florida-s Breshad Perriman és a Missouri-s Dorial Green-Beckham.

Az pedig cseppet sem elhanyagolható, hogy a Draft napján az öt játékos közül melyik számít majd a legnagyobb reménységnek. Az első három helyen (nagy valószínűség szerint) nem fognak elkapót húzni de a negyedik helyen az Oakland Raiders szinte biztosan elkapót fog választani.

Az új kollektív szerződés miatt, anyagi szempontból az első kör negyedik helye és az első kör vége között hatalmas különbség van. A negyedik helyért 20 millió dolláros, míg a 32. helyért 7 millió dolláros újonc szerződés jár.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)