A Panthers elküldi a franchise legeredményesebb futóját

A héten kiderült, hogy a Carolina Panthers elküldi a franchise legeredményesebb running backjét DeAngelo Williams-t. A futót a 2006-os Draft első körében választotta ki a Panthers és egész profi karrierje során a csapat játékosa volt. A Carolinában eltöltött 9 éve alatt a csapat legeredményesebb running backje lett.

Williams szerezte a franchise történetének legtöbb futott yardját (6.699), legtöbb futott touchdownját (46), egy szezon belüli legtöbb futott yardját (1.515 yard 2008-ban), egy szezonon belüli legtöbb futott touchdownját (18 TD, 2008-ban) és az egy mérkőzésen belüli legtöbb futott yardját (210) és legtöbb futott TD-jét (4).

Williams még hároméves szerződéssel rendelkezik és a szerződés felépítése miatt kissé meglepő, hogy a Panthers meg akar szabadulni tőle. Az idei szezonban 6.3 millió dollárt, az utolsó két évben pedig 2.13 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából de az időarányos bónuszok miatt az idei és a követező évi fizetési sapkában csak halott összeg maradna utána és a Panthers negatívan zárna vele kapcsolatban.

Williams az elküldése kapcsán azt mondta, hogy szemtanúja volt Steve Smith tavalyi elküldésének így pontosan tisztában vele, hogy hogyan is mennek itt a dolgok.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)