A Falcons elküldte a liga legeredményesebb aktív running backjét

Steven Jackson Atlanta-i pályafutása tegnap véget ért. A Falcons bejelentette, hogy két év után elküldte a 31 éves running backjét. A futó 2013-ban hároméves, 12 millió dolláros szerződést kötött a Falcons-al amelynek értelmében 4.9 millió dollárt foglalt el az idei fizetési sapkából. Elküldésével 3.75 millió dollár szabadult fel.

Jackson pályafutása első 9 évében a St. Louis Rams játékosa volt és csak az újonc szezonjában nem tudta átlépni az 1.000 futott yardot. A legjobbak közé tartozott, bár nem volt borzasztóan kiugró éve de nagyon stabilan termelte a yardokat a Kosok játékosaként.

Két éve szép reményekkel érkezett Atlantába hiszen a korábbi években a Falcons stabil playoff résztvevő volt de az utolsó két év nem sikerült jól sem a csapat sem pedig Jackson számára. A running back a Rams játékosaként 4.23 yardot átlagolt futásonként de Atlantában az átlaga csak 3.5 és 3.7 yard volt az utóbbi két évben.

Jackson 32 éves lesz júliusban, visszaesett a teljesítménye és így már magas a fizetése, nem volt meglepő a bejelentés. A piacon meg kell küzdenie a szintén szabadügynökké váló Reggie Bush, DeAngelo Williams, Chris Johnson hármassal így egyes szakértők véleménye szerint az sincs kizárva, hogy vissza fog vonulni a profi futballtól.

(nfl.com, Fotó: levelupfantasy.com)