A támadófalemberét is kivágta a Falcons

Az Atlanta Falcons a running back Steven Jackson és a wide receiver Harry Douglas elküldése után bejelentette, hogy megvált a csapat veterán guardjától Justin Blalock-tól is. A támadófalembert a 2007-es Draft második körében választotta ki a Falcons és egész pályafutása során a franchise játékosa volt.

A 31 éves falember kivágás meglepő lépés volt, hiszen kiválasztása óta mindig szerepet kapott a fal közepén. Nyolc szezon alatt 125 alkalommal lépett pályára a Falcons mezében. A szakértők véleménye szerint azért kellett távoznia mert nem illeszkedik az új offensive koordinátor Kyle Shanahan zone-blocking sémájába.

A sémaváltás mellett anyagi szempontból is magyarázható a cut. Blalock 2011-ben hatéves, 38.4 millió dolláros szerződést kötött amellyel a liga 4. legjobban fizetett bal guardjának számított. Szerződésének utolsó két évében 7.9 és 7.1 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. Elküldésével 5.1 millió dollár halott összeg maradt utána és 9.9 millió dollár szabadult fel a következő két évben.

Az Around The NFL a 65 legjobb elérhető szabadügynöknek rangsorolja Justin Blalock-ot.

(nfl.com, Fotó: spokeo.com)