Canty, Cofield és Osi - Visszatérjen valaki?

Chris Canty és Barry Cofield az elmúlt napokban lett csapat nélküli és valószínűleg Osi Umenyiora is hasonló sorsra jut. Mindhárman szerepet vállaltak az elmúlt két Super Bowl győzelmünk valamelyikében és Steve Spagnuolo-t is ismerik már. Vajon van esély a visszatérésükre?

A helyzet az, hogy várható kisebb-nagyobb erősítés a védőfalba. JPP-vel nem sikerült még megállapodni egy hosszútávú szerződéssel és valószínűleg franchise taget kap majd. Robert Ayers-nek viszont szerződése van 2015-re is, tavaly pedig hatékony volt mikor pályára került. Szintén láthattunk szép pillanatokat Damontre Moore-tól és Kerry Wynntől is, de elfér az erősítés passzsiettetőink közé is.

A legjobb defensive tackle Johnathan Hankins volt tavaly, aki mind a passz mind a futás ellen helytállt. Mellé azonban senki sem tudott felnőni. Cullen Jenkins gyenge évet futott és sérülésekkel is bajlódott. Mike Pattersonnal hasonló a helyzet, rajta is kijött már a kor. Markus Kuhn nem tudott domináns lenni, Jay Bromley pedig kevés lehetőséget kapott és nem is tudott kitűnni társai közül.

Osi Umenyiora nem távozott szépen, Jerry Reese-el sem jön ki túl jól, de valószínűleg visszasírja New yorki éveit. 2013-ban nem volt rossz, de tavaly alig került pályára és csak 2,5 sacket szerzett. 34 éves lesz, nem ilyen játékost képzelünk el az erősítésre. Lehetséges, hogy hasznos tudna még lenni, de inkább Moore kapja meg játékidejét.

Chris Canty négy esztendőt húzott le csapatunkban és többször is sérült volt, de ennek ellenére korrekt játékot hozott. 2014-ben sem játszhatott minden mérkőzésen és a szezon végeztével a visszavonuláson is elgondolkodott. Nem valószínű, hogy lényegesen dominánsabb tudna lenni akár Jenkins-nél akár Pattersonnál.

Barry Cofield nose tackle-t játszott Washingtonban, de előtte nálunk is megállta a helyét. Tavaly nem volt szerencséje a sérülésekkel, de karrierje korábbi szakaszában tartósságával nem volt probléma. Ő is elmúlt már 30, így maximum rövid távon jelentene megoldást és legjobb esetben csak a rotációba férhetne be.

Összefoglalva tehát látható, hogy nem támogatom egyik játékos visszatérését sem, legfeljebb Cofieldet tudnám elképzelni, de őt is csak kis összegért és 1 vagy 2 évre. Nem ilyen játékosokra van szükségünk, maximum fiataljaink elől vennék el a játékidőt és nem is biztos, hogy lényegesen jobban szerepelnének. Inkább egy nagyobb potenciálú szabadügynök és egy korai körös újonc megszerzését támogatnám.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: spokeo.com