A Seahawks elküldte a tight endjét

A Seattle Seahawks bejelentette, hogy megválik tight endjétől Zach Miller-től mert nem a játékos nem ment át a fizikai felmérőn. A támadó négy szezonon keresztül volt a csapat játékosa de a tavalyi szezonban csak három mérkőzésen tudott pályára lépni. Miller egy éven belül két bokaműtéten is átesett és a Seahawks végül tavaly novemberben sérültlistára tette a tight endet.

A jelenleg 29 éves Miller a tavalyi offseasonban belement a fizetéscsökkentésbe, hogy Seattleben maradhasson de idén már ez sem mentette volna meg. Kétéves, 6 millió dolláros szerződéssel rendelkezett ami 1 millió dolláros garantált összeget tartalmazott.

A szerződés felépítése miatt 3.39 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából ami 1.05 millió dolláros alapfizetésből, 1 millió dollár időarányos bónuszból, 200 ezer edzésbónuszból és 1.75 millió dolláros kerettagsági bónuszból tevődött össze.

Az időarányos bónusz fix így ez halott összegként megmaradt de 2.39 millió felszabadítottak a fizetési sapkából. Az elküldés időzítése sem volt véletlen mert napokon belül ki kellett volna fizetni az 1.75 milliós kerettagsági bónuszát.

Miller visszatérő bokasérülései több csapatot is el fognak riasztani így jelenleg megjósolhatatlan, hogy hol tudja majd folytatni a pályafutását. A szakértők véleménye szerint erre a Tampa Bay Buccaneers csapata a legesélyesebb ahol az Arizona State után újra együtt dolgozhatna a frissen kinevezett offensive koordinátor Dirk Koetter-el.

(nfl.com, Fotó: kgmi.com)