A Panthers szerződést kötött négy szabadügynökével

A Panthers szerződést kötött négy szabadügynökével, a running back Fozzy Whittaker-rel kétéves szerződést, a wide receiver Brenton Bersin-nel, a támadó falember Brian Folkerts-tel és a linebacker Ben Jacobs-al pedig egyéves szerződést írtak alá.

A Carolina nem kínált szerződést egy másik szabadügynöknek, az offensive tackle Kevin Hughes-nak. Ha nem igazolják le, Hughes szabadügynök lesz, és bármelyik csapat leigazolhatja, amikor az NFL szabadügynök piac megkezdődik kedden. Whittaker, Bersin, Folkerts és Jacobsis szabadügynök lett volna, ha a Panthers nem szerződteti, vagy nem cseréli el őket.

Whittaker a Panthers edzőtáborában tavaly szerepelt, míg Bersin, Folkerts és Jacobs meghívott próbajátékosként érkezett az újonc minicamp alatt 2013-ban.

Whittaker szerezte a Carolina egyik legfontosabb TD-jét tavaly, a screen passz után egy 39 yardos touchdown-t, amivel a Panthers a második félidőben vezetést szerzett az NFC Wild Card mérkőzésen az Arizona Cardinals ellen. Szabadügynökként érkezett az edzőtábor első hétvégéjén, az alapszakaszban 145 futott yardot és 60 elkapott yardot szerzett egy futott és egy elkapott touchdown-ja mellé. A csapat kickoff returner-eként is szerepelt, átlagosan 23,8 yardot ért el 11 visszahordásból.

Bersin, aki bekerült a Panthers 53 fős keretébe 2014-ben, miután az előző két szezon rövidre sikerült neki, 13 elkapással 151 yardot és egy TD-t szerzett 2014-ben, és átlagosan 6,1 yardot ért el 14 punt visszahordásból. Miután részt vett a Panthers edzőtáborában, Wofford-ban 2012-ben, elküldték, majd kapott egy második esélyt 2013-ban, amikor szerzett egy helyet a gyakorló csapatban.

Folkerts mind a 16 meccsen játszott a második szezonjában a Panthers csapatában 2014-ben, szerepelt, mint tartalék guard és center valamint a speciális csapatban is pályára lépett. Jacobs a speciális csapat kiemelkedő játékosa lett, miután szinte a teljes 2013-as szezont a Carolina gyakorló csapatában töltötte, 2014-ben kilenc special team tackle-t szerzett.

Most, hogy a Panthers korábban aláírt a szabadügynök Colin Cole-al és Chris Scott-al, a Carolina-nak már csak kilenc játékosa van, aki szabadügynök lehet kedden: az offensive tackle Byron Bell, a linebacker Chase Blackburn, a tight end Ed Dickson, a cornerback James Dockery, a defensive tackle Dwan Edwards, a defensive end Greg Hardy, a center Kevin Matthews, a guard Fernando Velasco és az offensive tackle Garry Williams.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu