A Raiders 44.5 millióért szerződtetni fogja Rodney Hudson-t

Az NFL Media munkatársa Ian Rapoport bejelentette, hogy a Raiders szerződtetni fogja a Kansas City Chiefs korábbi centerét Rodney Hudson-t. A hírek szerint a támadófalember ötéves, 44.5 millió dolláros szerződést fog aláírni a csapattal.

Ha aláírják a szerződést akkor Hudson a liga legjobban kereső centere lesz. A felajánlott szerződés éves átlaga meghaladja majd Alex Mack és Maurkice Pouncey éves átlagát is. Az igaz, hogy nem lesz olcsó de a szakértők véleményes szerint Hudson jobb választás mint Stefen Wisniewski.

A jelenleg 25 éves Hudson-t a 2011-es Draft második körében választotta ki a Chiefs és négyéves pályafutása során 51 mérkőzésen lépett pályára. Hudson a tavalyi szezonban egyaránt jól teljesített a futójáték és a passzjáték támogatásakor. Nem lesz olcsó de remélhetőleg ténylegesen előre lép vele a csapat.

A Pro Football Focus szerint a tavalyi szezonban a Chiefs legjobb támadófalembere és ami még fontosabb a liga harmadik legjobb centere volt.

Pozitívum, hogy a Raiders-nek sikerült megegyeznie Hudson-al mert a jelek szerint a korábbi célpontjairól már lemondhat a csapat. Ndamukong Suh a Miami Dolphins és Julius Thomas a Jacksonville Jaguars (vagy Seahawks akik egy utolsó nag rohamot indítanak a megszerzésért) játékosa lesz míg Randall Cobb marad a Green Bay Packers-nél.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com)