A Saints 16 millióért hosszabbított Mark Ingram-el

A New Orleans Saints a hétvégén bejelentette, hogy hosszabbított running backjével Mark Ingram-el. A hírek szerint a futó négyéves, 16 millió dolláros szerződét kötött a csapatával.

A Saints vezetőedzője Sean Payton a múlt héten kijelentette hogy Ingram olyan játékos akit meg akarnak tartani és a hosszabbításhoz helyet is csináltak a running back Pierre Thomas elküldésével.

Ingram-et a 2011-es Draft első körének 28. helyén választotta ki a Saints de az első három szezonjában nem tudta bebizonyítani, hogy valóban megérte az elsőkörös cetlit. Az első három szezonban 1.462 futot yardot, 11 futott touchdownt és 143 elkapott yardot szerzett.

A vártnál gyengébb teljesítmény miatt a Saints nem élt a futó opciós ötödik évével így bizonyítania kellett, hogy az ötödik szezonjában is a csapat játékosa maradhasson. A tavalyi szezonban megtörtént a várva várt áttörés és Ingram 964 futott yardot, 9 futott touchdownt és 145 elkapott yardot szerzett.

Az nfl.com a legutolsó jövőbeli szabadügynökeinek listáján DeMarco Murray mögött a piac második legjobb running backjének rangsorolta Ingram-et. A szakértők többsége jobb választásnak tartotta Ingram-et mint Ryan Mathews-t, C.J. Spiller-t vagy Frank Gore-t.

Ingram szerződése jócskán elmarad a Top futók szerződésétől de azért a riválisok jóval sikeresebben szerepeltek az utóbbi években. Sokkal jobb szerződést valószínűleg a piacon sem kapott volna így a már megszokott környezetében fejlődhet tovább.

(nfl.com, Fotó: dal.scout.com)