Jimmy Graham a Seahawks-nál folytatja

A New Orleans Saints vezetősége a hírek szerint tegnap este körbetelefonálta az NFL csapatok vezetőit, hogy szinte az összes játékosuk elvihető egy megfelelő ajánlat esetén. Nem is kellet sokat várni a nagy trade-re és tegnap este bejelentették, hogy a tight end Jimmy Graham a Seattle Seahawks-nál folytatja a pályafutását.

A Saints Graham játékjoga mellett átadja a negyedik körös Draft pickjét a Seahawks-nak cserébe megkapja a center Max Unger játékjogát és a csapat idei elsőkörös (31. választás) Draft pickjét. A Seahawks már régóta tight endet keresett a piacon és a mostani üzlettel sikerült megszerezniük a liga legjobb játékosát (természetesen Rob Gronkowski mellett).

A Saints nagy problémákkal küzd a fizetési sapkát illetően így némileg problémássá kezdet válni Graham akivel négyéves, 40 millió dolláros szerződést írtak alá a tavalyi évben. A magas cap száma mellett a múltban sokszor bajlódott kisebb nagyobb sérüléssel és meglehet, hogy ez is befolyásolta a Saints vezetőit a döntés meghozatalakor.

Itt még nem haverkodott a Seahawks játékosokkal

Graham-et a 2010-es Draft harmadik körében választotta ki a Saints és ötéves pályafutása során 4.752 elkapott yardot és 59 elkapot TD-t szerzett. 78 alapszakasz mérkőzésen lépett pályára és csak 2 mérkőzést kellett kihagynia ami nem igazán a sérülékenységéről árulkodik de a fő kérdés az az vele kapcsolatban, hogy meddig tud 100%-os állapotban maradni és a sérülései mennyire mennyire hátráltatják majd a játékban.

Az biztos, hogy egészségesen Graham jelenti a legnagyobb fenyegetést az ellenfelek redzoneján belül és hatalmas nyereséget jelent a Seahawks offensének. Az nfl.com úgy fogalmazott, hogy a bejelentéskor Russell Wilson biztosan táncolt az örömtől és ez minden bizonnyal így is volt.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, blog.seattlepi.com)