A Rams elküldte a korábbi 1/1-es játékost

Nem is olyan régen még a legjobb támadófalemberek közé tartozott most azonban csapat nélkül maradt a korábbi 1/1-es választott. A St. Louis Rams a héten bejelentette, hogy megválik a bal tackle Jake Long-tól.

A falember tavalyi szezonja térdsérülés miatt idejekorán véget ért a Rams még kapcsolatban marad Long-al a rehabilitáció ideje alatt is és a felépülését újra felveszik vele a kapcsolatot.

Az elküldésében szerepet játszott a sérülése de természetesen főként anyagi okok álltak a cut hátterében. Long az idei szezonban 10.5 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából és március 14.-én ki kellett volna neki fizetni a 4 millió dolláros garantált összeget.

A tackle elküldésével 8 millió dollárt szabadított fel a Rams az idei fizetési sapkából és 2.5 millió dollár halott összeg maradt utána.

Long-ot a 2008-as Draft első helyén választotta ki a Miami Dolphins és öt szezonon keresztül volt a csapat játékosa. 2013-ban a piac egyik legkeresettebb játékosa volt és négyéves 34 millió dolláros szerződést kötött a Rams-el.

Long még mindig a liga egyik legjobb bal tacklejének számít de a visszatérő sérülések elég sok kérdést vetnek fel vele kapcsolatban. Sorozatban a negyedik szezonját fejezte be sérültlistán és a Rams-nél eltöltött két szezonjának mindegyik keresztszalagszakadás miatt ért véget.

A rehabilitációs folyamat végén ha átmegy a fizikai felmérőn akkor minden bizonnyal visszatér majd a Rams csapatához de már kevesebb fizetéssel kell számolnia. A kevesebb pénz mellett az új poszttal is meg kell majd barátkoznia mert a tavalyi második választott Greg Robinson jól teljesített az újonc szezonjában így Long-nak valószínűleg jobb tackle vagy guard poszton kell majd folytatni a pályafutását.

(nfl.com, Fotó: distinctathlete.com, zimbio.com)