Jordan Phillips lehet a Lions elsőkörös választottja

A Detroit Lions az idei szabadügynökpiacon elvesztette a két kezdő defensive tacklejét Nick Fairley-t és Ndamukong Suh-t így nagy valószínűség szerint a védőfal közepére fognak választani a Draft első körében. A Lions egy tradeel megszerezte a Baltimore Ravens korábbi játékosát Haloti Ngata-t és szerződtette a szabadügynök Tyrunn Walker-t de még szükségük van egy tacklere.

A Lions az első kör 23. helyén fog választani így sok játékos ki fog esni a pickjük előtt és éppen ezért csütörtökön találkoztak az elsőkörös prospect Jordan Phillips-el aki a várakozások szerint még elérhető lesz a Draft első körének második felében is.

Phillips a középiskolát követően Top-50 recruit számított és az Oklahoma State-en folytatta az iskolai pályafutását. Három szezonon keresztül játszott a csapatban és az utolsó két évben a csapat kezdőjátékosának számított. A 196 cm magas, 150 kg-os falember 2013-ban lett kezdő de hátsérülése miatt csak 4 mérkőzésen tudott pályára lépni. Sérülése miatt meg kellett műteni de a tavalyi szezonban már az összes mérkőzésen kezdőként lépett pályára.

A szakértők véleménye szerint méretei ellenére mégsem gyakorolt olyan hatást az ellenfelek támadófalára mint amilyen elvárható lett volna az ilyen adottságokkal rendelkező játékostól. A csapat által alkalmazott séma nem engedte, hogy gyakran megtámadhassa az ellenfelek irányítóit. Sok játékot nem úgy játszott meg ahogyan kellett volna, így a vélemények szerint mindenképpen időre lesz szüksége, hogy felvegye az NFL ritmusát.

Egyes elemzések szerint Phillips nose tackle poszton lehetne sikeres az NFL-ben de saját bevallása szerint kitűnően megállja a helyét tackle poszton is.

"Én nagyon sokoldalú vagyok. Az fogom tenni ami a csapatom szerint a legjobb a számomra. Bármit meg tudok tenni." - nyilatkozta Phillips a detroitlions.com-nak.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com, soonersports.com)