Hogy állunk Chris Conte-val?

Az igazat megvallva Chris Conte leigazolása még mindig nem hagy nyugodni. Nem tudom magam elvonatkoztatni a kérdéstől, hogy hogyan jutottunk el a Mark Barron-Dashon Goldson fémjelezte kemény vonaltól a Chris Conte fémjelezte “macskajancsi” stílusig? 

Azt már főszerkesztő barátunk által láthattuk, hogyan takarítja el Chris-t maga elől egy a ligában már nem is elit jelzővel jellemezhető futó játékos alias Fred Jackson. Azonban a legnagyobb botrány, hogy igazolása óta folyamatosan keringenek azok a hírek miszerint Dashon Goldson-t a Bucs majd megpróbálja eltradelni, mert Conte érkezésével feleslegessé vált.

Na most ezúton is üzenném Lovie Smith-nek, hogy amíg a “drágalátos” fiacskái ügyködnek a safety-k edzői stábjában, addig fenemód nagy dolgokat ne is várjon Dashon Goldson-tól. Bár megjegyezném, hogy Goldson hajdan a 49-ers színeiben a liga egyik legjobb free safety-je volt.

Dashon Goldson aki hajdan a 49-ers mezében 14 interception-t szerzett a Bucs mezében összesen 1 darabot! 25 darabbal kevesebb levédekezett passzkísérlet van a neve mögött, ami nagyon sok még akkor is, ha San Francisco-ban öt, míg nálunk csak két évet töltött. S a kierőszakolt labdavesztések aránya is 5-1. Persze, hogy a nyugati parti évek javára!

Chris Conte-ról mindenki tudja, hogy egy sérülékeny játékos. A tavalyi évben négy mérkőzést kellett kihagynia mindenfajta nyavalyák miatt. Volt ott váll, szem probléma és agyrázkódás.

Persze azt nem vitatom, hogy ő már szerepelt korábban Lovie Smith rendszerében, így jobban is értheti ezt az agyon erőltetett Tampa 2-es védelmet. Ráadásul újra egy játékos, aki rajong vezetőedzőnkért. Íme, a Bucs stábjáról nyilatkozik:

“Ezek különleges emberek, akikért keményen akarok küzdeni. Tudtam, ha egyszer Chicagót elhagyom, velük akarok dolgozni. Miután megadódott ez a lehetőség hülyeség lett volna nem élni vele.”

A Tampa 2-ről:

” Ez egy olyan védelem, amiben azonnal tudom, hogyan legyek hatékony. Ebben gyorsabban tudok játszani.”

Chris Conte statisztikáiról elmondható, hogy a négy NFL-ben eltöltött éve közül az utolsó Lovie Smith év, valamint az első Trestman év nem volt olyan rossz. Legalábbis, ha csak szigorúan a statisztikai adatokra nézünk.

Chris Conte játékstílusa merőben más, mint Dashon Goldson-é. Baromira meg fogok lepődni, ha rá valaha is be fognak dobni egy darab zászlót is. Nem fog kierőszakolt labdavesztéseket okozni. Ő nem az az ütközős fajta, ő inkább a labdákat próbálja leütni. Be kell vallanom ezen számadataiban 2012-ben és 2013-ban nem is volt olyan rossz, hiszen 9 és 7 darab ilyen művelet állt a neve mögött, ami szerintem nem rossz. Ráadásul ezen időszak alatt volt 5 db. inetreception a neve mögött, amivel 108 yard veszteséget okozott az ellenfeleknek.

Bár a legutóbbi szezonban is volt 3 db. interception-e, a többi adatban visszaesett. Passz levédekezés terén három ilyen megmozdulása volt és minden adatban rontott. Azt már nem is ismétlem, hogy ez a játékos sérülékenységi faktoráras is visszavezethető.

Mivel a soron következő drafton free safety-k tekintetében nem dúskálhatunk majd az elit játékosokban ezúton is remélem, hogy akármennyi helyet is foglal Dashon Goldson a fizetési sapkából, megtartjuk őt.

Mert ha már nincs elit passz siettetőnk, legalább a secondary ne úgy nézzen ki az ellenfelek számára, mint egy kibaszott vörös szőnyeg a célterület előtt!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com