Jimmy Graham majdnem a Dolphins játékosa lett

A szabadügynökpiac első napján a Seattle Seahawks egy tradeel megszerezte a New Orleans Saints tight endjét Jimmy Graham-et és később a Miami Dolphins szerződtette a Cleveland Browns korábbi tight endjét Jordan Cameron-t. Most azonban kiderült, hogy a két Pro Bowl-er tight end könnyen kiköthetett volna a másik csapatnál is.

Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az információ szerint a Dolphins a Seahawks mögött a második helyen végzett a Graham-ért folytatott licitháborúban. A hírek szerint a tight end ellenértéke a Dolphins Pro Bowl-er pass rushere Cameron Wake lett volna, de arról nem szólnak a hírek, hogy melyik félnek nem tetszett az ötlet.

Valójában nem túl meglepő, hogy a Dolphins meg akarta szerezni a liga egyik legjobb tight endjét még annak ellenére sem, hogy nem sokkal korábban franchise taget adtak Charles Clay-nek. A tag ellenére több csapat is érdeklődött Clay iránt, a Dolphins végül szerződtette Cameron-t és Clay pedig a Buffalo Bills-nél kötött ki amikor aláírta a felkínált 38 millió dolláros szerződést.

Emellett a Seahawks Cameron vonal sem lett volna elképzelhetetlen, ugyanis a tavalyi szezon közben már megpróbálták megszerezni a tight endet. Októberben az elkapó Percy Harvin-t ajánlották fel a Browns-nak Cameron-ért cserébe de az opció nem érdekelte Őket és a receiver végül a New York Jets játékosa lett.

A Seahawks-nak már egy ideje szüksége volt egy jó és biztos kezű red zone célpontra de akkor is érdekesen lenne a következő szezon ha Russell Wilson Cameron-nak, Ryan Tannehill pedig Graham-nek passzolhatna. Bár az valószínűleg igaz, hogy ha megkérdeznék a négy érintettet az ügyről akkor Wilson és Graham lenne az elégedettebb a kialakult helyzettel kapcsolatban.

(nfl.com, Fotó: espn.go.com, bleacherreport.com)