Draft prospectek: Malcom Brown DT, Texas

Egy masszív defensive tackle következik Austinból. Vajon ő lesz idén a meglepetésember?

1994-ben született Texas-ban Brenham "városában". A Brenham High School tanulójaként nemcsak fociban, de kosárlabdában és atlétikában is remekelt. Három évig volt kezdő, 125 szerelést és 24 sacket ért el ezalatt. A Rivals.com 5 csillagos prospectnek rangsorolta, posztján belül a második, összességében pedig a 26-dik legtehetségesebb játékosnak tartották. Egyeteméül a Texas-t választotta.

Újoncként mind a 13 mérkőzésen pályára lépett és 25 szerelésig jutott. 2013-ra kezdő lett, ekkor 68 tackle-t és két sacket írhatott fel magának. Junior szezonjára tovább javult, 69 szerelést és 6,5 sakcet hozott össze. Az ESPN a Big 12 konferencia legjobb védőjátékosának választotta. Természetesen az All-Big 12 első csapatba is bekerült.

Erősségei: méreteivel kitűnik társai közül. Könnyedén mozog 315-325 fontos tömege ellenére is. Hatótávja is megfelelő, a line of scrimmage-től távol is meg tudja csinálni a play-t. Általában elsőként indul meg a játékszer irányába és át is tud törni a védőfalon. Tudja merre jár a labda, még akkor is a jó irányba halad mikor több blokkon is át kell jutnia. Hosszú karjaival és jó ütemérzékével be tud lépni a passzsávba és leütni az átadást. Még mindig fejlődésben van, legjobb évei hátravannak. Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is helytáll, érett gondolkodású. Már házas ember, két gyermeke is van. Önkéntes munkát végez egy szervezetben, akik rákos gyermekeket támogatnak.

Gyengeségei: nagyobb erőre van szüksége és technikáján is tudna mit csiszolni. A labdás játékos képes elhúzni az orra előtt. Túlságosan is az agilitására támaszkodik, jobban kell használnia a pass rush move-okat.

Combine eredmények

Méretek: 6’2” és 319 lb
40 yard: 5,05 s
Fekvenyomás: 26
Súlypontemelkedés: 29,5 inch
Helyből távolugrás: 8’2”

Az egyik kedvencem az idei class-ból, bár az első körös kiválasztása enyhe reach lenne. Már középiskolában is remek játékosnak számított és még tovább fejlődik. Mentalitásával sincs gond, csapatunk pedig kedveli az ilyen játékosokat. 4-3-ban és 3-4-ben is szép jövője lehet. Posztjának legjobbja egyértelműen Leonard Williams, de kis meglepetéssel bekúszhat Danny Shelton elé Brown. Képes megenni a blokkokat és pozitív hatással lehet a védőfal többi tagjának teljesítményére is. Ha megvalósulna egy letrade biztosan szóba jönne a neve, de sosem lehet tudni kit választunk ki, emlékezzünk csak Justin Pugh-ra.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu