Egy mérkőzéses eltiltást kapott a címvédő running backje

LeGarrette Blount biztosan ki fogja hagyni az idénynyitó mérkőzést. A liga vezetői tegnap bejelentették, hogy egy mérkőzéses fizetés nélküli eltiltással sújtották a New England Patriots running backjét mert megsértette a liga teljesítményfokozókra vonatkozó szabályát.

Blount részt vehet a csapat összes offseason és előszezon edzésén is. Az előszezon mérkőzéseken is szerepelhet de csak a második játékhéten léphet pályára az idei alapszakaszban.

A futó a tavalyi szezont a Pittsburgh Steelers játékosaként kezdte meg de a gyenge teljesítménye és a pályán kívüli viselkedése miatt novemberben megváltak tőle. Elküldése után a Patriots lecsapott a korábbi játékosára és nagyon jó döntést hoztak ugyanis Blount kulcsszerepet töltött be a Super Bowl győzelemmel végződő idény során.

A Steelers-nél eltöltött 11 mérkőzésén 266 futott yardot és 2 touchdownt, míg a Patriots-nál 5 mérkőzésen 281 futott yardot és 3 touchdownt szerzett. Az év eleji három playoff mérkőzésen pedig 189 futott yarddal és 3 futott TD-vel zárt.

Blount eltiltásával nincs könnyű helyzetben a Patriots ugyanis a tavalyi kezdőjátékosok közül a New York Giants-hez távozott Shane Vereen és Stevan Ridley pedig még mindig csapatot keres magának piacon. A jelenlegi keret alapján csak Jonas Gray, Brandon Bolden és James Develin lesz bevethető az első héten így nem lesz nagy meglepetés ha running backet választanának a Draft valamelyik körében. De logikus lépés lenne Ridley visszavitele is.

(nfl.com, Fotó: fullscalesports.com)