Draft Preview - Irányítók

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

MIKE MAYOCK TOP5

Jameis Winston (6-4, 231, Florida State)

Winston a két leghatékonyabb szezont mutatta be az egyetemi futball történetében. 2013-ban megnyerte a Heisman Trophy-t és a BCS National Championship-be vezette a Seminoles-t. Egy évvel később elvezette a Florida State-et a College Football Playoff-ba, ahol a Seminoles kikapott az Oregon-tól az elődöntőben. Ez volt Winston egyetlen veresége a két éves karrierje során (26-1). Összesen 7.964 passzolt yardot, 65 touchdownt, 28 interceptiont dobott, a QB rating-je 163,3 volt, ami ACC és FSU rekord. Winston egy hozzáértő zseb-irányító, nagy várakozással tekintenek rá, valószínűleg a No 1. pick lesz.

Marcus Mariota (6-4, 222, Oregon)

Mariota megnyerte a Heisman Trophy 2014-ben, miután egy figyelemre méltó junior szezonon van túl, amelyben 42 touchdown passza volt, és mindössze négy interceptiont dobott. Elvezette a Ducks-ot a College Football Playoff National Championship meccséig, ahol az Oregon vereséget szenvedett az Ohio State csapatától. Pályafutása során 36 győzelmet szerzett, 10.796 passzolt yardot, 105 TD-t és 14 interceptiont dobott, valamint 2237 yardot és 29 touchdownt futott. Képzett irányító, aki képes megcsinálni a játékot lábon is, Mariota megítélése szerint a legjobb irányító az osztályban.

Bryce Petty (6-3, 230, Baylor)

Petty két szezonban vezette a Baylor nagy teljesítményű spread offense-ét, 8055 passzolt yardot, 61 touchdownt és 10 interceptiont dobott, valamint volt 21 futott touchdown-ja is. Petty erős karral és lenyűgöző mobilitással büszkélkedhet, de vannak olyan aggodalmak, hogy hogyan viszi tovább a játékát a következő szintre. Előrejelzések szerint egy harmadik körös pick.

Brett Hundley (6-3, 226, UCLA)

Hundley egy nagyon hatékony pályafutást tudhat magáénak, mint három éves Bruins kezdő. 9966 passzolt yardot, 75 touchdownt és 25 interceptiont dobott, valamint futott 1747 yardot és 30 touchdownt. Hundley egy egyedülálló, mindkét irányító-játékban fenyegetést jelentő tehetség, aki lehet, hogy egy második körös pick lesz.

Garrett Grayson (6-2, 213, Colorado State)

A Rams két éves kezdője nem elit atléta, de az NFL felderítők észrevették a képességeit. 7702 yardot, 55 TD-t, és 18 interceptiont dobott az utolsó két szezonban. Grayson lenyűgöző képessége és pontossága segíthet neki lekerülni a tábláról a középső fordulókban.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: autzenzoo.com