Az idei Draft 10 legjobb támadófalembere

A támadóegység egyik legfontosabb posztja a támadófal. Az egység kiemelt fontossággal bír a sikeresség szempontjából, hiszen Ők védik az irányító és támogatják a futójátékot. Erős fal mögött sok ideje van az irányítónak és az általuk nyitott folyosókon egyszerű dolga van a running backeknek is.

A mérkőzések közben sokak számára nem tűnik ki a játékuk de jól megmutatja a fontosságukat ha megnézzük a csapatok fizetési listáját. A Draft korai szakaszában is közkedvelt célpontok, a tavalyi első körben 5, két évvel ezelőtt pedig 9 játékost választottak a támadófalakba.

1. G Brandon Scherff, Iowa

Adottsága és játékstílusa alapján tackle poszton fogják majd bevetni az NFL-ben. Az Iowa korábbi játékosa Riley Reiff is guard poszton szerepelt az iskolában de az NFL-ben három éve tackle poszton játszik. Scherff inkább erős semmint robbanékony játékos így sikeresebb lesz tackle poszton. Nem séma specifikus játékos így tackle problémákkal küzdő csapat bármelyike kiválaszthatja majd a Draft korai szakaszában. Nagyon jól szerepel a futás támogatásánál de azért még sokat kell fejlődnie a pass protection tekintetében. Nagy valószínűség szerint Scherff lesz az első kiválasztott támadófalember.

2. OT Andrus Peat, Stanford

A fal mindkét szélén bevethető így népszerű lesz a Drafton. Nagy és erős játékos aki az ereje miatt bevethető jobb tackle poszton de mozgékonysága miatt jól teljesít a bal oldalon is. Peat a fizikuma miatt nagyon jó run blockerré válhat aki még a pass protection tekintetében is jól teljesít. A szakértők véleménye szerint azonban a technikáján még sokat kell fejleszteni. Peat-et az évek alatt megfelelő stáb támogatta és a vélemények szerint készen áll az NFL-re, az évfolyam egyik legjobb játékosa.

3. OT T.J. Clemmings, Pittsburgh

A Houston Texans veterán tacklejéhez, Duane Brown-hoz hasonlóan a középiskolában még kosárlabdázott és az egyetemen kezdett el futballozni. Offensive tackle posztra került és mivel későn váltott így még sokat kell fejleszteni a technikáján. Hatékonyabban meg kell védenie az irányítóját. Minden fizikai adottsága megvan hozzá, hogy idővel Pro Bowl-er falemberré váljon de ehhez azonban jobban el kell sajátítania a posztját illetve folyamatosan fejlődnie kell profi környezetben is.

4. OT D.J. Humphries, Florida

Humphries a középiskola után posztjának elit játékosai közé tartozott de ez azért némileg megváltozott az egyetemen eltöltött évek alatt. Ereje az atletikusságában és a "közelharcban" rejlik. Inkább az erőszakossága és kitartása miatt sikeres semmint a készségei és a technikája miatt. Sokat kell fejlődnie de a harcossága és a szívóssága miatt bal tackle poszton hosszútávon kezdő lehet az NFL-ben.

5. OT La'el Collins, LSU

Kemény jobb tackle és guard Draft prospectnek számít. Nagyon jól szerelt a SEC konferenciában ami miatt nagy reményeket fűznek hozzá az NFL-ben is. Az atletikussága hiányzik, hogy jó bal tackle legyen bár jónéhány alkalommal bevetették ezen a poszton is. A szakértők többségének véleménye szerint a jobb oldalon lehetne sikeres, tackle és guard poszton egyaránt.

6. OT Ereck Flowers, Miami

Flowers-t a szakértők a tavalyi Draft második helyén kiválasztott tacklejéhez Greg Robinson-hoz hasonlítják. Ez azért nagy dicséret egy Draftra készülő játékos számára. Az elemzések alapján hasonló erősségekkel és hiányosságokkal rendelkezik mint a tavalyi elsőkörös falember. Megvan a mérete, a lábmunkája és a tehetsége ahhoz, hogy kitűnő bal tackleé váljon az NFL-ben de az egyensúly problémáin sokat kell majd dolgoznia.

7. OT Cedric Ogbuehi, Texas A&M

Egyes szakértők aggódnak az ereje miatt, véleményük szerint nem tudná megfelelően megállítani az irányítójára támadó védőfalembereket. A technikájának a fejlesztésével sok hiányosságát orvosolhatja amelyek közül a legfontosabb, hogy megtanulja jobban használni a kezeit. Az elemzések szerint nagyon jó run blockeré válhat de sokat kell dolgoznia a technikáján, hogy beteljesítse a benne rejlő lehetőségeket. A hiányosságai ellenére még beférhet az első körbe de a Liberty Bowl-on elszenvedett térdsérülése miatt sokat vesztett a Draft értékéből.

8. G A.J. Cann, South Carolina

Négy éven keresztül stabil kezdőjátékosnak számított a Gamecocks csapatában. Technikai problémák vannak a pass protection szempontjából de az elemzések szerint minden adott, hogy fejleszteni tudjon a problémákon. Kitünően támogatja a futójátékot és a power scheme-ben teljesíthet a legjobban. A szakértők véleménye szerint azonnal kezdőjátékos válna belőle az NFL-ben. A második körre várják.

9. G Tre' Jackson, Florida State

A legnagyobb linemen a listán, Jackson 42 alkalommal volt kezdő jobb oldali guard a Seminoles csapatában. All-America lett 2014-ben és jelölték a South Team Most Valuable Player díjra a Senior Bowl-on. Előrejelzések szerint második vagy harmadik körös pick.

10. OT Rob Havenstein, Wisconsin

Három éven keresztül volt kezdő a Wisconsin-ál, az 54 mérkőzéséből 42 alkalommal tagja volt a kezdőcsapatnak. Masszív és nagyon magas tackle de a szakértők véleménye szerint a merev térde több csapatot is el fog riasztani. Jól teljesít a futás támogatásában és kezdő jobb tackle lehet az NFL-ben is.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, bigblueview.com, nfl.com, chatsports.com, cbssports.com, nfl.com, hurricanesports.com, si.com, footballsfuture.com, bluegoldonline.com, uwbadgers.com