Draft prospectek: Alvin Dupree DE, Kentucky

A defensive endekből nincs hiány idén és csapatunk is valószínűleg kiválaszt egyet a drafton. Az elmúlt hetekben pozitív irányba változott Bud Dupree megítélése, aki papírforma szerint már az első körben gazdára talál. Lássuk kiről is van szó.

1993. február. 22-én született Georgia államban Macon városában. A Wilkinson County High School tagjaként defensive endként és tight endként szerepelt. Végzős évében 1000 elkapott yard felett és 10 TD-vel, valamint 62 szereléssel és 10 sackkel zárt. A Rivals.com 3 csillagos prospectnek értékelte és egyeteméül a Kentucky-t választotta.

Freshmanként háromszor kezdhetett és 21 szerelésig valamint 2,5 sackig jutott. Egy évvel később már mind a 12 összecsapáson kezdő volt, ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen 91 tackle-t és 6,5 sacket írhatott fel magának. Juniorként eggyel növelte sakcjeinek a számát, de nem jelentkezett a draftra és visszatért senior szezonjára. Megérte, 74 szerelést és 8 sacket szerzett.

Erősségei: produktív pass rusher, akinek eredményessége fizikai képességeiben és technikájában rejlik. Hosszú karokkal rendelkezik, robbanékony és megvan a rugalmassága ahhoz, hogy beforduljon a sarkokon. Képes odaérni a labdás emberhez. Ügyesen variálja pass rush move-jait, extra gyorsaságával pedig meleg pillanatokat tud okozni az ellenfélnek. Coverage-ban is van tapasztalata és nem is oldotta meg rosszul ezeket a feladatokat sem. Jó laterális agilitással rendelkezik. Mentalitása remek, a pályán és azon kívül is csapatának vezére volt. Négy produktív évet húzott le az NCAA-ben, komoly játékidővel rendelkezik.

Gyengeségei: kicsit erősödnie kell. Ha egyszer elkapták, utána már csak nehezen tud szabadulni. Túlságosan is az agilitására támaszkodik. Csak ritkán emeli fel karjait, jobban is zavarni tudná a QB kilátását. Néha túl széles szögeket választ.

Combine eredmények

Méretek: 6'4 és 269 lb
40 yard: 4,56 s
Súlypontemelkedés: 42 inch
Helyből távolugrás: 11'6"

Az idei class egyik legatletikusabb paszsiettetőjével állunk szembe, aki több sémában is megállhatja a helyét az NFL-ben. Agilitása és coverage tapasztalata miatt 3-4-ben is jó lehet, de 260 font feletti tömege elegendő 4-3-ba is. Ugyan 2 évig Mark Stoops agresszív sémájában dolgozott, amiből a profik közé érkezve több játékos is megégett, de hihetetlen atletikus képességei és hozzáállása miatt már a legjobb 15-ben gazdára találhat Dupree.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: dabearsbeat.com