Problémák Johnson szerződése körül

Gondolom többetekkel egyetemben kíváncsian vártam a mai napot. A hétfő volt ugyanis a határidő, hogy a defensive end George Johnson szerződését meccselje a Detroit Lions, vagy pedig hagyja aláírni a játékost a Tampa Bay-hez.

Nos úgy néz ki, még mindig várunk kell, hogy megtudjuk az eredményt. A Lions ugyanis nem meccselte az ajánlatot, azonban megtámadta a Buccaneers által felajánlott szerződést, szerintük ugyanis nem egyértelmű, hogy annak mely részét kéne túllicitálniuk. És az sem egyértelmű, milyen kondíciókkal születhetne jobb ajánlat a jelenleginél.

Persze, hogy számukra nem egyértelmű. Detroitban sem hülyék dolgoznak, sőt nagyon is úgy tűnik, hogy értik a dolgukat. Hisz a tavalyi bivaly védőfaluk szép lassan teljesen szertefoszlani látszik. A kis összeg miatt pedig, ami a költségvetési sapkájukban található nagyon úgy fest, hogy nem is tudják ilyen keretek között megtartani a játékosokat. Jobb híján pedig most mindent bevetnek Johnson Detroitban tartásának érdekében.

Ami késik azonban nem múlik. Tim Twentyman szerint ugyanis egy pártatlan döntőbíró fogja eldönteni az NFL részéről, hogy a Johnsonnak felkínált szerződés mely részét kell a Lions-nak überelnie. Ezt 10 napon belül megállapítják, majd lesz 2 napja a Detroit csapatának felülmúlni azt.

Az, hogy a szerződés körül vita van, azt bizonyítja, hogy a Lions szeretné megtartani defensive endjét, ha viszont ezt komolyan is gondolják a költségvetési sapka ellenére is meg tudják oldani. A jelenlegi játékosok szerződésének átstrukturálásával akár. Vagy ha mást nem, egyszerűen csak kivágnak valakit. Akárhogy is, most nyertek 12 napot, hogy eldönthessék hogyan tovább.

A Johnsonnak ajánlott szerződés állítólag 2,750,000 dollárról szól, és ennyivel sújtaná a költségvetési sapkát a 2014-es, tehát még az idei évre. Ezt a jelenlegi költségvetés mellett is felül tudná múlni a Lions, azonban a szerződés valószínűleg tartalmaz pár csavart, ami egy kicsit megnyomja a kontraktus értékét. Többek közt valószínűleg ebből is adódik, hogy nem világos a Detroit számára, mit is kéne most meccselni. Korábban a Minnesota Vikings csapata húzott hasonlót Steve Hutchinson szerződése kapcsán a Seattle Seahawks sérelmére. Akkor az NFL nagyon csúnyán ráncolta a homlokát, és szépen meg is szüntették ezeket az opciókat a szerződésben. Meg úgy az egész ligában is, hogy a csapatok ne élhessenek ilyen eszközökkel. Ám úgy tűnik a Bucs-nál most mégis találtak kiskapukat.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com