William Gholston rendes gyerek

Egy újabb kedves történet a holtszezonból. Hisz szerencsére nem csak drogbárók, notorius fegyvercsempészek, családon belüli erőszakolók és alkoholisták jutnak ennek a ligának. És köztük persze a Bucs csapatának sem. 

Egy kedves kis történet látott napvilágot a Reddit.com weboldalon. Történt ugyanis, hogy Mohamed Gabasha nyugodtan dolgozott péntek este az Eight Mile Road és a Greenfield Road sarkánál lévő kis BP benzinkúton, amikor egy ismerős arc lépett be, hogy megköszönjön egy öt évvel ezelőtti szívességet.

Az ismerős arc pedig nem volt más, mint a Bucs defensive endje, William Gholston, aki Detroit ezen nem túl felkapott környékén nőtt fel, és a Michigan State-en játszott. Gholston öt évvel ezelőtt, még végzős középiskolásként egy fillér nélkül autózott a John C. Lodge autópályán, amikor autójából teljesen kifogyott a benzin. Gabasha adott neki egy kannányit, majd visszakísérte a kocsijához. Azonban egyáltalán nem számított rá, hogy újra találkozni fog a játékossal.

“Elakadt a Lodge-on és nem volt pénze. Bejött és leült. Néztem… magas srác, szerény, csendes. És arra gondoltam, hogy valami itt nincs rendben. Tudod, nem koldulni jött vagy ilyesmi. Teljesen le volt törve. Megkérdeztük tőle “jól vagy? ” és elmesélte a történetét. Volt a srácban valami, szóval segítettem neki.” – emlékezett vissza Gabasha.

A Gholston család még mindig a közelben lakik, és alkalmanként elhaladnak a benzinkút mellett. Ahogy e hét péntek este is, William így besétált köszönetet mondani, és 100 dollárt adott a kutasnak. Ez pedig jócskán több, mint egy kanna benzin ára. Mondhatni kamatostul megfizette azt.

“Elképesztő, hogy tényleg visszajött. Csak annyit mondott, köszönöm, hogy segítettél azon a napon. Ez nagyon szép dolog.” – mondta Gabasha, akivel egyébként nem először történt hasonló eset, az viszont első ízben, hogy valaki vissza is menjen az autópálya széli kis benzinkúthoz és megköszönje azt.

Gabasha fel is vette a találkozást, melyről készült videót feltöltötte a Reditre, ahonnan pedig a TheBigLead nevezetű sport blog szemfülesen le is szedte azt. Így jutott el a történet a Tampa Bay Times-hoz, akinek a munkatársai azonnal felkeresték a benzinkutast, a teljes sztoriért.

Gabasha egyébiránt még elárulta azt is, hogy hatalmas szurkolója a “Tampa 2-nek” és az egykori bajnok csapatnak. Ahogy imádja mostani wide receiverünket, Mike Evans-t is. Vele kapcsolatban csak azt sajnálja, hogy nem a Lions draftolta inkább.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com