George Johnson trade útján lett a Buccaneers játékosa

Véget ért a George Johnson szerződése körüli vita. Ám nem azon okból amiből számítottunk rá. A Detroit és a Tampa Bay csapata ugyanis megegyezett végül egy trade keretein belül.

A defensive end így a Buccaneers játékosa lett, azonban egy ötödik körös picket is adott a csapat, a játékos ellenértékeként. Az idei drafton két ödötik körös választása volt a Bucs-nak, ebből a másodikat kapta meg a Detroit. Összességében a 168. számú választási lehetőséget. A történet azonban itt még nem ért véget, hisz a Lions még egy hetedik körös draftcetlit is a játékos mellé rakott, a 231. számút. Úgy gondolom erről elmondhatjuk, hogy Lovie Smith kivételesen jó üzletet kötött. Bár a pakliban biztos benne volt, hogy az ajánlott szerződés értékét nem igazán tudta volna megadni a Detorit, így pedig legalább egy draftcetlijüket feljebb cserélhették, és a további huzavonától is megkímélték magukat.

Johnson idén korlátozott szabadügynök volt, ami azt jelenti, hogy jelentkezhettek érte a csapatok, ám a Detroit-nak volt esélye jobb ajánlattal előállni, hogy keretében tartsa a defensive endet. A Bucs be is jelentkezett érte, és felajánlottak egy három éves, 9,000,000 dolláros szerződést a játékosnak. Mely az első évben 2,750,000 millióval terhelte volna a költségvetési sapkát. A különböző ösztönzők nélkül, a szerződés értéke azonban csak 7 millió dollár lett volna a három szezonra. A Detroit pedig a szerződés ezen részét támadta meg. Nem volt ugyanis világos számukra, hogy most a garantált összegekre, vagy az ösztönzőkre vonatkozólag kell-e meccselni az ajánlatot. Azonban ezzel a cserével most ezt a vitát le is zárhatják a felek.

George Johnson a legjobb szezonját produkálta tavaly a Lions-szal. Hisz kiegészítő emberként is hat zsákolást jegyzett. Korábban pedig már volt két éven keresztül tagja a Bucs-nak, valamint a Vikings csapatának is, ám itt a kevés játékidő híján már nem muzsikált annyira szépen. Igazság szerint, ahogy korábban már említettem, az idei foghíjas keretben, Johnson a tavalyi formáját hozva, nagyon könnyen kezdő pozícióban is találhatja magát akár. Az edzőtáborban ugyanis olyan, nem túl veretes nevekkel kell megküzdenie, mint Jacquies Smith, William Gholston, vagy TJ Fatinikum.

Azok után, hogy a Bucs passzsiettetése milyen szinten romokban van, vagy akár jobban mondván nem is létezik nem csoda, hogy már minden eszközt megragad az edzőgárda, hogy betömködjék a lyukakat. A holtszezon során többen távoztak, azonban érkezni nem nagyon érkeztek a játékosok a hiánypozíciókra. Ha esetleg Johnson sem kötött volna ki Tampában, ő lett volna a negyedik defensie end, aki középső ujját felmutatva, hidegebb éghajlatra küldi, az amúgy igencsak meleg övi Tampát. Mely jócskán minősítette volna tényleg most már, Lovie Smith itteni ámokfutását.

Nem csoda tehát, hogy belement a trade-be, ezt már ő sem igazán engedhette meg magának.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com