Milyen posztra válasszanak a Drafton: Houston Texans

A Houston Texans egy évvel ezelőtt az első helyen választhatott miután a liga legrosszabb mérlegű csapataként zárta az alapszakaszt. Ahogyan az (majdnem mindig) az 1/1-es csapatokra jellemzően az offseasonban kicserélték a szakmai stábot és az új vezetőedző Bill O'Brien nem is vallott szégyent az első évében.

A tavalyi szezonban pozitív mérleggel zárt a Texans de lemaradtak a playoffról. A 9-7-es mérleg nagy ugrás az 1/1-hez képest de az igaz, hogy a csapat keretét ismerve az utolsó hely jelentett inkább meglepetést semmint a tavalyi szezonjuk. Pár jó erősítéssel visszatérhetnek a playoff mezőnyébe.

Legnagyobb hiányposztok: WR, ILB, OLB, CB, G

Pickek száma: 10

Draft pick: Kör 1 (16), Kör 2 (51), Kör 3 (82), Kör 4 (116), Kör 5 (152), Kör 5 (175), Kör 6 (195), Kör 6 (211), Kör 6 (216), Kör 7 (235)

A Texans az idei szezonban elküldte rövid fennállása legeredményesebb játékosát Andre Johnson-t így elsődleges prioritással bír, hogy megfelelő helyettest találjanak a megüresedett posztjára. Pechükre pont az Indianapolis Colts hívását fogadta el, így ha jól teljesít majd a csoportrivális játékosként az nagyon kellemetlen lesz a vezetőségre nézve.

A piacról eddig szerződtették a szabadügynök elkapópáros Cecil Shorts-t és Nate Washington-t. Nem rossz páros de igencsak elmaradnak Johnson-tól. DeAndre Hopkins lesz az elsőszámú, az újonnan érkezők a második és a harmadik számú elkapók de a szakértők véleménye szerint a Drafton megerősítik majd a receiver sorukat.

Az elkapó posztnál nagyobb problémát jelent a cornerback helyzet. Kareem Jackson, Johnathan Joseph és A.J. Bouye szerepel a keretükön így logikus lépésnek tűnik ha az első körös Draft cetlijükért cornerbacket választanának majd.

A cornerback sor mellett a linebacker sor is erősítésre szorul. Brian Cushing már nem az a játékos aki egykoron volt és nagy kérdés, hogy milyen teljesítményre lesz képes az offseasonban végrehajtott műtétje után. Brooks Reed az Atlanta Falcons-hoz távozott és a tavalyi szezont 1/1-ese Jadeveon Clowney kénytelen volt kihagyni szinte az egész újonc szezonját a sérülése miatt. A közepes körökben várható linebacker.

Az 5 poszt közül a legkevésbé guard poszton kell megerősíteni a keretet. A tavalyi kezdők megmaradtak így erre a posztra valószínűleg csak a késői körökben fognak választani.

Mock draft:

Brian Baldinger: Dorial Green-Beckham, WR, Missouri

Bucky Brooks: Kevin Johnson, CB, Wake Forest

Charley Casserly: Marcus Peters, CB, Washington

Charles Davis: Todd Gurley, RB, Georgia 

Daniel Jeremiah: Jaelen Strong, WR, Arizona State 

Lance Zierlein: Jalen Collins, CB, LSU

Akikkel kapcsolatba lépett a Texans:

Privát edzésen vett részt:Malcolm Agnew, RB, Southern Illinois, Kenny Bell, WR, Nebraska, Jamison Crowder, WR, Duke, Tyeler Davison, DL, Fresno State, Chad Hamilton, OL, Coastal Carolina, Jordan Hicks, LB, Texas, Terry Poole, OT, San Diego State, Josh Shaw, CB, USC, Tray Walker, CB, Texas Southern, Terrell Watson, RB, Azusa Pacific, Gabe Wright, DT, Auburn

Ellátogatott a csapathoz: Chris Conley, WR, Georgia, Brett Hundley, QB, UCLA, Benardrick McKinney, ILB, Mississippi State, Ty Montgomery, WR, Stanford, DeVante Parker, WR, Louisville, Shaq Thompson, OLB, Washington

(nfl.com, Fotó: funny-pictures.picphotos.net, pixshark.com, philadelphiaeagles.com)