Melyik posztokra válasszanak a Drafton: Baltimore Ravens

John Harbaugh kinevezése óta stabil playoff szereplővé vált a Baltimore Ravens ugyanis a vezetőedzőként eltöltött hét szezonjából hat alkalommal is rájátszásba vezette a csapatát. A csapatok minden évben átformálódnak de az idei offseasonban komoly átalakításokat kell végrehajtani a Ravens rosterén.

A korábbi öregedő húzójátékosokat eddig sikerrel pótolták de az idei offseasonban főként csak távoztak a csapattól semmint érkeztek. Elhagyta a Ravens-t a linebacker Pernell McPhee a tight end Owen Daniels, a receiver Jacoby Jones, Torrey Smith, Bernard Pierce, a defensive tackle Haloti Ngata és az offensive lineman Gino Gradkowski is és az érkezők oldalán csak a safety Kendrick Lewis és a tartalékirányítónak szerződtetett Matt Schaub neve szerepel.

Legnagyobb hiányposztok: WR, CB, OLB, RB, S

Pickek száma: 10

Draft pick: Kör 1 (26), Kör 2 (58), Kör 3 (90), Kör 4 (122), Kör 4 (125), Kör 4 (136), Kör 5 (158), Kör 5 (171), Kör 5 (176), Kör 6 (204)

Torrey Smith távozása miatt a legnagyobb hiányposztot a receiver poszt jelenti. Steve Smith jól szerepelt a tavalyi, első Ravens-es szezonjában de a kora miatt már nem jelent hosszútávú megoldást. A Ravens az első kör végén választ így könnyen elképzelhető, hogy nem a legnagyobb hiányposztjukra fognak húzni, mert a legmagasabban értékelt elkapók már nem lesznek elérhetőek a kör késői szakaszában.

Megszokott dolog, hogy a csapatok váltanak és nem a legnagyobb hiányposztjukra húznak hanem inkább kiválasztják egy másik problémás posztjuk legjobb játékosát. Ezt a gondolatmenetet végigvezetve nagy esély van rá, hogy running backet húznak az első kör végén.

Ray Rice tavalyi elküldésével szinte halottnak tűnt a Ravens running back sora de jött a frissen szerződtetett Justin Forsett és mindenkit meglepett a teljesítményével. Forsett a tavalyi szezonban 1.266 futott yardot szerzett amivel majdnem megduplázta (na jó azért még bőven kellett volna hozzá) a karrieryardjainak számát.

A jó teljesítményt viszont nem biztos, hogy meg tudja ismételni idén mert a Ravens az offseasonban offensive koordinátort váltott. A korábbi koordinátor Gary Kubiak a Denver Broncos vezetőedzője lett és a helyére Marc Trestman érkezett. Új edző, új rendszer és ez nem jelent jót az összes játékos számára. Az RB-k mellett Joe Flacco sem örülhetett maradéktalanul a váltásnak hiszen pályafutásának legjobb alapszakaszát produkálta a tavalyi szezonban.

A Ravens védelmében leginkább a cornerback, a linebacker és a safety posztot kell megerősíteni. A defense számára a legfontosabb, hogy javítsanak a passz elleni védekezésükön.

Safety posztra szerződtették Lewis-t így ide a későbbi körökben várható érkező. Hasonló a helyzet a linebacker poszttal is ugyanis itt jó néhány minőségi játékos áll a csapat rendelkezésére. Cornerback poszton ott van Jimmy Smith és Lardarius Webb is így ha az első körben nem marad bent egy igazán erős prospect akkor ide is csak a késői körökben lehet érkezőre számítani.

Mock drafts:

Brian Baldinger: Kevin Johnson, CB, Wake Forest 

Bucky Brooks: Todd Gurley, RB, Georgia

Charley Casserly: Phillip Dorsett, WR, Miami

Charles Davis: Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Daniel Jeremiah: Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Lance Zierlein: Todd Gurley, RB, Georgia

Akikkel kapcsolatba lépett a Ravens:

Privát edzésen vett részt: Max Garcia, C-G, Florida, Robert Myers, OG, Tennessee State, Tye Smith, CB, Towson, 

Ellátogatott a csapathoz: Jay Ajayi, RB, Boise State, A.J. Cann, OL, South Carolina, DeAndre Carter, WR, Sacramento State, Marcus Coker, RB, Stony Brook, Tevin Coleman, RB, Indiana, Jalen Collins, CB, LSU, La'el Collins, OL, LSU, Melvin Gordon, RB, Wisconsin, Dorial Green-Beckham, WR, Oklahoma, Randy Gregory, OLB, Nebraska, R.J. Harris, WR, New Hampshire, Benardrick McKinney, ILB, Mississippi State, DeVante Parker, WR, Louisville, Breshad Perriman, WR, UCF, Marcus Peters, CB, Washington, Shane Ray, OLB, Missouri, Eric Rowe, CB, Utah, Donovan Smith, OT, Penn State, P.J. Williams, CB, Florida State

Találkoztak vele a Combine-on: Clive Walford, TE, Miami (Fla.), Tray Walker, CB, Texas Southern

Megfigyelték a Pro Day-en: Dres Anderson, WR, Utah, Joe Cardona, LS, Navy

Megfigyelték a Senior Bowl-on: Ameer Abdullah, RB, Nebraska, Stephone Anthony, ILB, Clemson, Nick Boyle, TE, Delaware, Shane Carden, QB, East Carolina, Imoan Claiborne, CB, Northwestern State, Sammie Coates, WR, Auburn, Jamil Douglas, OG, Arizona State, Grady Jarrett, NT, Clemson, Tyler Lockett, WR, Kansas State, Lorenzo Mauldin, OLB, Louisville, Owamagbe Odighizuwa, DE, UCLA, JaCorey Shepherd, CB, Kansas, Laken Tomlinson, OG, Duke

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, rantsports.com, ebonybird.com, chatsports.com)