Melyik posztokra válasszanak a Drafton: St. Louis Rams

A St. Louis Rams tavalyi szezonja tulajdonképpen már az előszezonban eldőlt amikor kiderült, hogy újabb keresztszalag sérülés miatt az egész szezont ki fogja hagyni kezdőirányítójuk Sam Bradford. A problémák ellenére azonban összeszedték magukat és 6-10-es mérleggel zártak.

A védelem helyenként igen tetszetősen szerepelt, az egység sokkal tehetségnek és jobbnak tűnt mint a csapat támadósora. A szabadügynökpiacon főként a védelem erősítésére fókuszáltak de a Drafton eljön az ideje, hogy megerősítsék a támadósorukat.

Ennek első lépése a (szerintem) mindenkit sokkoló trade volt amivel irányítót cseréltek a Philadelphia Eagles csapatával. A korábbi 1/1-es Bradford az Eagles játékosa lett míg a Rams megkapta a két évvel ezelőtt szenzációs produkcióval kirukkoló Nick Foles-t. Foles Bradford-hoz hasonlóan sérülésből tér vissza de jelen pillanatban értékesebb játékosnak tűnik.

Legnagyobb hiányposztok: G, WR, CB, OT, S

Pickek száma: 6

Draft pick: Kör 1 (10), Kör 2 (41), Kör 3 (72), Kör 4 (119), Kör 6 (215), Kör 7 (227)

A csapat legnagyobb hiányposztját egyértelműen a támadófal jelenti. Ide több posztra is választhat a Rams és minden valószínűség szerint az első kör 10. helyén ide fognak választani. A sor a tavalyi szezonban sem volt meggyőző és Jake Long elküldésével tovább gyengültek. A Rams pozíciójában még elérhető lesz Top támadófalember így inkább az okozna meglepetést ha nem ide választanának az első körben.

A Rams-nél minden évben hiányposztnak szamít az elkapó de már-már tradíció, hogy nem választanak receivert a Draft első körében. Ez valószínűleg idén sem fog megváltozni de a második körben megengedhetik maguknak, hogy receivert húzzanak.

A csapat harmadik leggyengébb posztját a safety sor jelenti és itt is inkább free safetyre van szüksége a csapatnak. Rodney McLeod mellé várható egy safety a Drafton. A szakértők szerint a cornerbacker poszt is erősítésre szorul de a rostert végignézve ide inkább a késői körökben várható érkező.

Mock draft:

Brian Baldinger: Brandon Scherff, OL, Iowa

Bucky Brooks: Brandon Scherff, OL, Iowa

Charley Casserly: Ereck Flowers, OT, Miami (Fla.)

Charles Davis: DeVante Parker, WR, Louisville

Daniel Jeremiah: Brandon Scherff, OL, Iowa

Lance Zierlein: Trae Waynes, CB, Michigan State

Akikkel kapcsolatba lépett a Rams:

Privát edzésen vett részt: Rob Havenstein, OT, Wisconsin, Travis Manning, CB, Northwest Missouri State, Sean Mannion, QB, Oregon State, Marcus Mariota, QB, Oregon, Bryce Petty, QB, Baylor, Jameis Winston, QB, Florida State

Ellátogatott a csapathoz: Vic Beasley, OLB, Clemson, T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh, La'el Collins, OT, LSU, Amari Cooper, WR, Alabama, Bud Dupree, OLB, Kentucky, Cam Erving, OL, Florida State, Garrett Grayson, QB, Colorado State, D.J. Humphries, OT, Florida, Brett Hundley, QB, UCLA, Benardrick McKinney, ILB, Mississippi State, DeVante Parker, WR, Louisville, Shane Ray, OLB, Missouri, Trae Waynes, CB, Michigan State, Kevin White, WR, West Virginia

Megfigyelték a Pro Day-en: Paul Dawson, LB, TCU, 

Megfigyelték a Senior Bowl-on: Stephone Anthony, ILB, Clemson, Geneo Grissom, DE, Oklahoma, Justin Hardy, WR, East Carolina, Jordan Hicks, OLB, Texas, Zack Hodges, OLB, Harvard, Nick Marshall, CB, Auburn, Austin Shepherd, OT, Alabama, Devin Smith, WR, Ohio State, 

(nfl.com, Fotó: scoopnest.com, rantsports.com,