10 mérkőzéses eltiltás Greg Hardy-nak

A liga két napja bejelentette, hogy 10 mérkőzéses fizetés nélküli eltiltással bünteti a Dallas Cowboys frissen szerződtetett defensive endjét Greg Hardy-t. A hírek szerint Hardy fellebbezik az ítélet ellen, de ha nem fog sikerrel járni akkor csak a 12. játékhéten mutatkozhat be az új csapatában. A sors érdekessége, hogy a Panthers Hardy visszatérésekor a defensive end korábbi csapatával, a Carolina Panthers-el találkozik majd Hálaadás napján.

Hardy tavaly bántalmazta ex-barátnőjét Nicole Holder-t és miután februárban ejtették ellene a vádakat a liga elindította a saját vizsgálatát. A bíróságon nem ítélték el a védőt de a két hónapos vizsgálat megállapította, hogy Hardy megszegte a liga szabályait így jár neki az eltiltás.

A Cowboys március közepén szerződtette Hardy-t és egy igen szép összegű, 13.1 millió dolláros szerződést kötöttek vele. A csapat vezetői azonban észnél voltak. A szerződés egyetlen cent garantált összeget sem tartalmaz, az összegből 11 millió dollárt az edzés és mérkőzésarányos bónusza jelenti.

A hírek szerint a mérkőzésenkénti kerettagsági bónusza 9.25 millió dollárt tesz ki így ha nem csökkentik a védő eltiltását akkor nagyságrendileg 7.5 millió dollártól esik el az idei szezonban. Az eset miatt Hardy a mostani eltiltással együtt összesen 25 mérkőzést lesz kénytelen kihagyni a tavalyi balhéja miatt.

A legfrissebb hírek szerint a játékos szakszervezet perelni készül Greg Hardy nevében a 10 mérkőzéses eltiltás miatt. Ez jó hír Hardy számára ugyanis Adrian Peterson ügyében már egy megnyertek egy hasonló pert.

(nfl.com, Fotó: washingtonpost.com)