Melyik posztokra válasszanak a Drafton: New Orleans Saints

A New Orleans Saints komoly bajba került az idei offseasonban a fizetési sapka miatt. A hírek szerint a szabadügynökpiac nyitása előtt körbetelefonálták a csapatok vezetőit, hogy a Drew Brees-en és a tavalyi elsőkörben választott elkapón, Brandin Cooks-on kívül bárki eltradelhető egy megfelelő ajánlatért cserébe.

Ezután a piac nyitásakor elcserélték Jimmy Graham-et a Seattle Seahawk-al. A tight end ellenértékeként a center Max Unger-t és a Seahawks elsőkörös pickjét kapta meg a Saints így két elsőkörös pickel rendelkeznek az idei Drafton.

Legnagyobb hiányposztok: OLB, OG, WR, TE, QB

Pickek száma: 9

Draft pick: Kör 1 (13), Kör 1 (31), Kör 2 (44), Kör 3 (75), Kör 3 (78), Kör 5 (148), Kör 5 (154), Kör 6 (187), Kör 7 (230)

A csapat legnagyobb hiányposztját egyértelműen a linebacker sor jelenti így a magasabbik helyen ide várható erősítés. Elsőként a 13. helyen választanak majd és nagy meglepetést okozna ha nem az Oakland Raiders-hez távozó Curtis Lofton helyettesét választanák ki.

Az offseason későbbi részében távozott a Miami Dolphins-hoz a wide receiver Kenny Stills és a Kansas City Chiefs csapatához a guard Ben Grubbs. Kettejüket mindenképpen pótolni kell és a szakértők véleménye szerint az első kör végén elkapót fog választani a Saints.

Az elkapó nagyobb prioritással bír a Saints számára így guard érkezésére csak a második, vagy inkább a harmadik körben lehet számítani. A körkülönbség pedig értelemszerűen azon múlik majd, hogy ki fog bentmaradni a második körben.

Jimmy Smith is utód nélkül maradt így ha az első körben behúztak egy linebackert és egy wide receivert akkor a Sainst vezetősége a második körben a tight end és a guard poszt közül fog választani. A várakozások szerint a Draft első két napján ennek a négy posztnak a megerősítésével foglalkozik majd a Saints.

Ezt követően következik a keretmélyítés illetve a tartalékirányító kiválasztása. Drew Bress még kétéves szerződéssel rendelkezik és 36 éves kora ellenére is a liga elit irányítói közé tartozik de mindezek ellenére szükségük lesz egy irányítóra mert a csapat rosterén csak Ryan Griffin szerepel. QB- érkezésére csak a Draft végén lehet számítani.

Mock draft:

Brian Baldinger: Trae Waynes, CB, Michigan State és Denzel Perryman, ILB, Miami (Fla.)

Bucky Brooks: Randy Gregory, OLB, Nebraska és Dorial Green-Beckham, WR, Missouri

Charley Casserly: Bud Dupree, OLB, Kentucky és Cameron Erving, C, Florida State

Charles Davis: Bud Dupree, OLB, Kentucky és Byron Jones, CB, UConn

Daniel Jeremiah: La'el Collins, OL, LSU és Phillip Dorsett, WR, Miami

Lance Zierlein: Randy Gregory, OLB, Nebraska és Nelson Agholor, WR, USC

Akikkel kapcsolatba lépett a Saints:

Privát edzésen vett részt: Eli Harold, OLB, Virginia, 

Ellátogatott a csapathoz: T.J. Clemmings, OT, Pittsburgh, Jalen Collins, CB, LSU, Xavier Cooper, DT, Washington State, Tyeler Davison, DT, Fresno State, Caleb Eulls, DT, Mississippi State, Randy Gregory, OLB, Nebraska, Eric Kendricks, ILB, UCLA, John Miller, G, Louisville, Ty Montgomery, WR, Stanford, Owamagbe Odighizuwa, DE, UCLA, DeVante Parker, WR, Louisville, Marcus Peters, CB, Washington, Davis Tull, LB, UT-Chattanooga, Clive Walford, TE, Miami (Fla.)

Találkoztak vele a Combine-on

Megfigyelték a Pro Day-en: La'el Collins, OT, LSU, Paul Dawson, LB, TCU, Phillip Dorsett, WR, Miami, David Johnson, RB, Northern Iowa, Preston Smith, DE, Mississippi State

Megfigyelték a Senior Bowl-on: Sammie Coates, WR, Auburn, Davante Davis, WR, UNLV, Tyler Lockett, WR, Kansas State, JaCorey Shepherd, CB, Kansas, Gabe Wright, DT, Auburn

(nfl.com, Fotó: myspiltmilk.com, zimbio.com, nj.com)