Draft Preview - Safety-k

A Panthers.com minden posztot meg fog vizsgálni a Draft napjáig az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-al. Minden poszton Mayock kiemeli az öt legjobb játékost, egy kiemelkedő teljesítményt a Combine-ról, és hozzáadnak egy kis helyi ízt.

MIKE MAYOCK TOP5

Landon Collins (6-0, 228, Alabama)

Collins, aki sokak szerint a legjobb safety, first-team All-American volt a juniorok között 2014-ben, miután vezette a Crimson Tide-ot 103 tackle-el és három interception-nel. A három éves pályafutása során 23 alkalommal volt kezdő. Kiváló volt a futás ellen az egész pályafutása alatt, de a megfigyelők szerint van még mit javítani a lefedettségen, ahogy belép a passz orientált NFL-be.

Shaq Thompson (6-0, 228, Washington)

Nehéz kitalálni, hogy Thompson - aki játszott safety-t, linebacker-t és running back-et a Huskies-ben - hol illeszkedik az NFL-be. Egyesek szerint van lehetősége, hogy olyan impozáns safety legyen, mint a Seattle-i Kam Chancellor. Mások úgy gondolják, külső linebacker egy 4-3 rendszerbe. Három éves pályafutása alatt 233 tackle-t, öt interception-t, öt kikényszerített fumble-t és 16 levédekezett passzt mutatott be. Valószínűleg egy második körös pick.

Damarious Randall (5-11, 196, Arizona State)

Nagyon hatékony két éve volt az Arizona State-en. 158 tackle, hat interception és két interception TD visszahordás volt a neve mellett a két szezonban. Nincs ideális NFL mérete, de a megfigyelők dicsérik az ösztöneit és a kitartását. Előrejelzések szerint egy középső körös kiválasztás.

Quinten Rollins (5-11, 195, Miami, Ohio)

Rollins kosárlabdázott négy éven keresztül, és úgy döntött, hogy focizni fog az utolsó évben. MAC Defensive Player of the Year lett, miután 72 tackle-t és hét interceptiont ért el cornerbackként. Nyilvánvalóan nincs tapasztalata safety-ként, de a megfigyelők figyelmét felkeltette ügyességével és corner-ként elért azonnali sikereivel. Valószínűleg egy középső körös választás.

Alex Carter (6-0, 196, Stanford)

Hároméves kezdő corner-ként pályafutása során 146 tackle-t, két interceptiont, 18 levédekezett passzt és öt kikényszerített fumble-t szerzett. Hajlandósága a szerelésre és kemény játéka alkalmassa teszi arra, hogy safety legyen az NFL-ben. Apja cornerback-et játszott, aki első körös pick a Washington Redskins által 1993-ban. Az előrejelzések szerint középső-körös pick.

KITŰNŐ COMBINE

Eric Rowe (6-1, 205, Utah)

Négy éves kezdő, aki safety-t játszott három évig, mielőtt cornerback lett rangidős szezonjában, valószínűleg visszatér a safety poszthoz az NFL-ben. Rowe 6.7 alatt teljesítette a three-cone gyakorlatot, ami egy top eredmény a safety-k között a Combine-on. A második helyen végzett a safety-k között 40 yardon (4,45) és súlypont emelkedésben (39 hüvelyk).

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: nfl.com, komonews.com, lastwordonsports.com